Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα»

Την Τρίτη 17/2/2016 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το σχίσμα» (Εκδόσεις Ίκαρος). Το βιβλίο παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Κιλκίς, με αθρόα προσέλευση των μελών του

Ο Σύλλογος Τριτέκνων του Κιλκίς, έκοψε την βασιλόπιτά του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στην Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.Υπήρξε αθρόα προσέλευση των μελών του. Την βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ε. Μαυρογόνατος.

Ξεκίνησε η κατασκευή του Hotspot στο Χέρσο Κιλκίς - Αντιδρούν οι κάτοικοι (Video)



Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς για την ίδρυση Hotspot στο Χέρσο

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την ίδρυση κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ''Μαζαράκη'' στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς, προβάλλοντας ως βασικό λόγο τις έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο κρίσιμο διάστημα με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Τι λέει το ΚΚΕ Κιλκίς για τη δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών στο ν. Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων που έχει υπογράψει με την ΕΕ. Τα μέτρα αυτά στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η συγκυβέρνηση αναλαμβάνει την επιτάχυνση έργων για τη δημιουργία και τη λειτουργία «κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών» (hot spots), καθώς και «κέντρων μετεγκατάστασης» (relocation camp).

ΠΑΣΟΚ: "Ο Παραστατίδης κωφεύει στις φωνές της τοπικής κοινωνίας"

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Η αιφνιδιαστική και δίχως καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δημιουργηθούν 4 νέες, απροσδιόριστου ρόλου δομές για πρόσφυγες ή μετανάστες στον τόπο μας και συγκεκριμένα στους οικισμούς Χέρσου, Δροσάτου, Κεντρικού και Ν. Καβάλας δημιουργεί εκτός από τεράστια ερωτηματικά και ανείπωτη οργή στους κατοίκους της περιοχής μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό
«Καλή σας ημέρα,
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έχουμε συμφωνήσει από τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβαν το θέμα του μεταναστευτικού, θα σας κάνουμε μία πρώτη ενημέρωση. 


"Κάνουν το Κιλκίς έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων"

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Με θλίψη παρακολουθούμε την ελληνική κυβέρνηση ανήμπορη να αντιμετωπίσει και να ελέγξει τις αθρόες ροές μεταναστών εντός του νομού μας. Από ρυθμιστής το κράτος δυστυχώς κατέληξε απλός παρατηρητής και μάλιστα η ανικανότητα ελέγχου και οργανωμένης αντιμετώπισης οδηγεί στην πρόχειρη λύση, η οποία μάλιστα αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία,της δημιουργίας χωρίς μέριμνα και χωρίς σχέδιο τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας (hot-spots) στον νομό Κιλκίς (Νέα Καβάλα-Χέρσο -Δροσάτο και Κεντρικό). 

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»

Πηγή: Deutsche Welle
Η αμφιλεγόμενη διάσκεψη για το προσφυγικό που διοργάνωσε στη Βιέννη η Αυστρία με συμμετοχή χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και η απουσία Ελλάδας και Γερμανίας κυριαρχεί στα ρεπορτάζ και τα σχόλια του γερμανικού τύπου.

Κιλκίς, 26 Φεβρουαρίου 2016: Παρουσίαση του βιβλίου "Καλά και σήμερα"

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου.
«ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»
ΤO ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗΘΟΣ