Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: «Εκείνος…και…Εκείνος…» του Κώστα Μουρσελά στις «Βραδιές Θεάτρου»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Βραδιές Θεάτρου» 

Ψήφισμα του τακτικού Συνεδρίου των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2016
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας συγκαλείται ενώ το προσφυγικό ζήτημα οξύνεται, με την εισροή και τον εγκλωβισμό εντός της Χώρας πληθυσμών δυσανάλογων προς τις αντοχές της, με τους ευρωπαίους εταίρους να ορθώνουν τείχη και με τις τοπικές κοινωνίες εξουθενωμένες από την παρατεταμένη πολυεπίπεδη κρίση. 

Κιλκίς: Σεμινάριο επιμόρφωσης με τον διεθνή κιλκισιώτη ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη


Γυναικολόγος δημόσιου νοσοκομείου ζήτησε "φακελάκι" για μια γέννα

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (04-03-2016), γιατρός – γυναικολόγος δημόσιου Νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Έκτακτη ανακοίνωση: Προσοχή στο δρόμο προς Ειδομένη - Κίνδυνος δυστυχήματος

Μια κοινωνική προσφορά της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης
Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης ενημερώνει όλους τους οδηγούς που κινούνται, κατά μήκος της εθνικής οδού με προορισμό το τελωνείο Ευζώνων και αντίστροφα, στη διαδρομή από διασταύρωση Ειδομένης έως και μέσα στον οικισμό, να εντείνουν την προσοχή τους, λόγω του μεγάλου όγκου προσφύγων που κινούνται προς την Ειδομένη και κυρίως παιδιών που ξεφεύγουν της προσοχής των γονιών τους.

Σειρά διαλέξεων στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης

Αρχίζουν από την προσεχή Τετάρτη 9 Μαρτίου οι διαλέξεις που διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Παύλου-Ευαγγελίστριας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με μια ποικιλία άκρως ενδιαφέροντων θεμάτων.

Γιατί χτίζονται "νέα τείχη" στην Ευρώπη

Του Νίκου Ανδρουλάκη
Σήμερα μια νέα κρίση έρχεται να προστεθεί στην οικονομική ως σημαίνουσα απειλή για την συνοχή της Ευρώπης. Πρόκειται φυσικά για την αδυναμία αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. 

«Κοίτα ποιος μιλάει»

Υπογράφει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας 
Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων 
Χριστίνα Σαχινίδου
Οι κατάπτυστες ανθελληνικές αθλιότητες του οπαδού της θεωρίας του Φίλη περί «εθνοκάθαρσης», Ανδρέα Ανδριανόπουλου, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «news247.gr» έφεραν στο νου μου, τα λόγια του Ν.Καζαντζάκη «Δεν υπάρχει βαρύτερη τιμωρία να απαντάς στην κακία με καλοσύνη». Θα το προσπαθήσω…

Με επικεφαλής τονΤζιτζικώστα μοίρασαν τρόφιμα στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Το χώρο συγκέντρωσης προσφύγων στην Ειδομένη ως επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να γίνει διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, που συγκέντρωσε η ΠΚΜ.

Η γυμνή αλήθεια και η ανίκητη ελληνική Καμόρα που συνεχίζει να ελέγχει τα πάντα

Υπογράφει ο Δημήτρης Μπουντουτσίδης
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες στην ανοργάνωτη και αθωράκιστη Χώρα μας και με όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τα πρόσφατα γεγονότα που η ανεκδιήγητη διαιτησία για μία ακόμη φορά δημιούργησε στην ΤΟΥΜΠΑ, δίνοντας αφορμή σε έναν ακόμη παράγοντα και νέο επενδυτή στη Χώρα μας και με αφορμή τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, του Κ. ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, οφείλω ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και ως άνθρωπος που προσέφερε στην Ελληνική κοινωνία μέσα από τις δραστηριότητες του να πω δυο λόγια. 

Μασκέ πάρτυ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου


Άσε με να σου εξηγήσω γιατί δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ!

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Φίλε ξένε, εσύ που 600 και πλέον χρόνια ορέγεσαι την Πατρίδα μου, εσύ που εδώ και 200 χρόνια έβαλες να με κυβερνούν δικά σου παιδιά που το παίζουν Έλληνες (δεν ξεγελούν όμως κανένα), για να με πατήσουν και να με αλλοιώσουν. Εσύ που χτίζεις πανέμορφα κτήρια με κίονες και αρχιτεκτονική Ελληνική, εσύ που γεμίζεις τα μουσεία σου με κλεμμένα έργα από τον δικό μου πολιτισμό. Εσύ που τρελαίνεσαι για τις παραλίες μου και τον ήλιο μου και κάθε καλοκαίρι έρχεσαι και τον απολαμβάνεις.

Κιλκίς: Τσάκωσαν δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους

Συνελήφθη χθες (04-03-2016) το μεσημέρι στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας 39χρονος υπήκοος Ουζμπεκιστάν, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών για κλοπή.

Επιμορφωτική Κιλκίς: 2η εκπαιδευτική κινητικότητα για την οικολογική ανάπτυξη και τον αγρο-διατροφικό τομέα στην Ιταλία

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί την δεύτερη (εκ των τεσσάρων) κινητικότητα εκπαίδευσης στην Ιταλία τη περίοδο 6 – 21 Μαρτίου 2016, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).