Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γιάννης Κουτρέλης: Η ιστορία του επιζώντα των Ιμίων

Ο Γιάννης Κουτρέλης κατάγεται από την Πλαγιά Κιλκίς

Της Μαρίας Μπακοπούλου
Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας με τον ίδιο στο ρόλο του πρωταγωνιστή, σαν ένα ήρωα, που όλο φτάνει κοντά στο στόχο του και όλο τελικά αυτός απομακρύνεται, αφήνοντας τον μετέωρο για το επόμενο βήμα.

Κοσμοσυρροή στον ετήσιο χορό των Παιόνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'',το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 με ώρα έναρξης 21:00 στο ξενοδοχείο ''Παρυφές''.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή Κιλκίς για το προσφυγικό

Δελτίο τύπου Χρυσής Αυγής Κιλκίς
Ο Νομός Κιλκίς, με την τελευταία απογραφή του 2011, έχει 80.000 κατοίκους, κυρίως μεσήλικες και υπέργηρους. Εως σήμερα 07/03/2016 έχει πάνω από 25.000 μουσουλμάνους μέχρι 40 ετών και ακόμα δεν έφθασε καλοκαίρι που είναι και το απόγειο των μεταναστευτικών ροών.

Διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις έτους 2016

Η ΔΑΟΚ Κιλκίς ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για απόκτηση άδειας φύτευσης για οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ότι άνοιξε η εφαρμογή κατάθεσης αίτησης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η διεύθυνση είναι http://e-services.minagric.gr/

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Παύλος Τονικίδης

Συνεδρίασε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό την προεδρεία του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, παρουσία των εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, συντονίστριας ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου και κ. Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που ζήτησαν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Εξαιρετική εμφάνιση του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς στο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μακεδονίας - Θράκης

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του αγωνιστικού τμήματος του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς στο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Μακεδονίας - Θράκης που διοργάνωσε η ΕΠΣΜΑΘ στο Σέιχ-Σου το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου.

Τζιτζικώστας: "Βοηθείστε ή κηρύξτε το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος στην Κεντρική Μακεδονία, πραγματοποίησε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνεστίαση και κοπή πίτας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Κιλκίς

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία έγινε και φέτος η συνεστίαση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, με ταυτόχρονη κοπή πίτας και απονομής πλακετών σε συναδέλφους στις 24 Ιανουαρίου 2016 στο κέντρο ΘΕΑΤΡΟ (που για πρώτη φορά έγινε μεσημέρι)

Νίκη για την ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς μετά από 3 αγωνιστικές

Νίκη μετά από 3 αγωνιστικές για την ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς επί της αξιόμαχης Βάθης με 5-0. Αν αναλογισθεί κανείς ότι η ομάδα της Βάθης έχασε δύσκολα από το Πεδινό και έφερε ισοπαλία στη έδρα της με την Σάντα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, δίνει εκτός από την βαθμολογική συγκομιδή για τον Αλέξανδρο, την έκταση αξίας της νίκης με το ευρύ 5-0 μεγαλύτερη αξία. 

Πρόκριση του Παλαιστικού Συλλόγου Ευρωπού "Καραγιάννης" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στις 5 Μαρτίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας Θεσσαλονίκης έγινε η
β' πανελλήνια προκριματική φάση παμπαίδων α'- β' και πανκορασίδων, όπου ο παλαιστικό σύλλογος Καραγιάννης Ευρωπού πήρε μέρος με τρεις αθλητές και πέτυχε την πρόκριση του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στις Σέρρες στις 16/17-4-2016.

Πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε πάρκα της πόλης του Κιλκίς

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς το εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Βουλκίδου Νίκη και Αύκου Μαρία και σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο και την τοπική κοινότητα (Δήμος Κιλκίς - Αντιδημαρχία Πρόνοιας -Παιδείας & Πολιτισμού), υλοποιήθηκε πρόγραμμα Δενδροφύτευσης σε πάρκα της πόλης του Κιλκίς.

Πρωτοβουλία Εθελοντικού Δικτύου Υγειονομικών Δομών Κιλκίς για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω της υπεράριθμης προσέλευσης προσφύγων στο νομό Κιλκίς, οι διοικητικοί εκπρόσωποι των υγειονομικών δομών του νομού ανέλαβαν την πρωτοβουλία σύνταξης ενός οργανωμένου Εθελοντικού Δικτύου Υγειονομικών Δομών Κιλκίς (Ε.Δ.Υ.Δ.Κ.), με στόχο την κοινή δράση και την επικουρική παροχή υπηρεσιών υγείας, σε συνεργασία με τις κρατικές δομές και τις ήδη υπάρχουσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Beer House Κιλκίς

Εβδομάδα αποκριάς και το Beer House μπαίνει στο κλίμα....
Ξεκινάμε από νωρίς....

Πέμπτη 10 Μαρτίου Live μασκέ πάρτι με τον Μιχάλη Καλαϊτζιδη στο τραγούδι και τον Βαγγέλη Βαρσαμίδη στο κλαρίνο μαζί με τους καλόγερους και τις sexy καλόγριες βάζουν φωτιά στην νύχτα....!!!

Ευχαριστήριο προς το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, για την ευγενή παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων όπου φιλοξενήθηκε το ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ του νηπιαγωγείου.

«Η χελιδόνα η Φενέλη και ο Αλήτης ο σπουργίτης» της Ελένης Γκιργκινούδη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, ώρα 18:00 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς φιλοξενείται η συγγραφέας Ελένη Γκιργκινούδη η οποία θα αφηγηθεί το παραμύθι της: «Η χελιδόνα η Φενέλη και ο Αλήτης ο σπουργίτης».

Η βιβλιοθήκη ως παράγων ανθοφορίας μιας πόλης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η βιβλιοθήκη παραμένει σημείο αναφοράς του σύγχρονου ανθρώπου. Στην Ελλάδα έχει περιοριστεί ο ρόλος της στις σχολικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες και αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη, ότι η γνώση δεν διαποτίζει συνολικώς και διαρκώς το κοινωνικό σώμα.

Τείχη ξανά;

Της Σοφίας Μαρωνίδη
Σ'αυτή την Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε πάση θυσία;
Και πώς να περιμένει κανείς από αυτήν, που τιμωρεί με τόσο βάναυσο τρόπο τα δικά της παιδιά (έστω τα άτακτα) να συμπονέσει και να υιοθετήσει τα ξένα;

Κιλκίς: Συντονιστικό Όργανο για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Χέρσου

Η διάθεση έκφρασης της αλληλεγγύης και στήριξης των φιλοξενουμένων του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Χέρσου με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο στάθηκε το ερέθισμα για τη συγκρότηση ενός ολιγομελούς επιχειρησιακού οργάνου στα εδαφικά όρια του Δήμου Κιλκίς.

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Επαγγελματική Ανάπτυξη και Συμβουλευτική Χαρισματικών Μαθητών μέσω Σχολικών Δραστηριοτήτων"

Οι χαρισματικοί μαθητές είναι, όπως και όλοι οι άνθρωποι, πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, όμως, από την άλλη, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που μπορούν να ομαδοποιηθούν ανά γνωστικό - συναισθηματικό τομέα σύμφωνα με διάφορες τυπολογίες. 

Χάος στην Ειδομένη!

Της Ραλλιώς Λεπίδου
Όσο και να προσπαθούν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο δεν τα καταφέρνουν.  Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ξεπεράσει τους 14.500 χιλιάδες και συνεχίζουν να έρχονται με τα πόδια, έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη. Τα σύνορα είναι ερμητικά κλειστά και αυτό όπως ακούγετε θα συνεχίσει επ΄ αόριστον και μάλιστα την Δευτέρα -υπάρχουν πληροφορίες- πως θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΕ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 08 Μαρτίου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 08/2016) και ισχύει από σήμερα Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Τρίτη 08 Μαρτίου 2016 αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια.

Στην πίτα της ΝΟΔΕ - Ν.Δ. ν. Σερρών ο Σούλης

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Στην όμορφη πόλη των Σερρών βρέθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 ο Πολιτευτής Ν. Κιλκίς κ. Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης καλεσμένος της τοπικής ΝΟΔΕ στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας.

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 3:00μμ, στο Σύνταγμα.