Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για τον θανατο του Κώστα Κουτσομύτη

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη, ο οποίος με την επιτυχή μεταφορά γνωστών έργων της ελληνικής λογοτεχνίας στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση τα έκανε γνωστά στο ευρύ κοινό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

"Περί του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία» ο λόγος…"

Υπογράφει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Συνάδεφοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται πολύς λόγος για το «διάλογο» που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση. Μάλιστα στην τελευταία ΓΣ Προέδρων υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση για το αν η ΟΛΜΕ θα πρέπει να αποχωρήσει από αυτόν το «διάλογο» ή όχι. 

Επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό Κιλκίς

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον Θεοχαρόπουλο Θανάση (πρόεδρος ΔΗΜΑΡ-Βουλευτής Επικρατείας), Τζελέπη Μιχάλη (Βουλευτής Σερρών), Αρβανιτίδη Γιώργο (βουλευτής Β Θεσσαλονίκης) θα επισκεφθεί το Νομό Κιλκίς.

Χατζησάββας: Περί των κλειστών συνόρων

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζησάββας
Βουλευτής Χρυσής Αυγής ν. Κιλκίς
Ακούμε για τα κλειστά σύνορα του μορφώματος των Σκοπίων στα ΜΜΕ της Αθήνας και φτιάχνουμε στο μυαλό μας μια εικόνα με αδιαπέραστο τείχος κατά του Σινικού τείχους πρότυπο.
Ποιόν προσπαθούμε να γελάσουμε;

20 συμβουλές για εθελοντές στο προσφυγικό

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος* 
1. Αποδεχθείτε ότι η Ε.Ε. δεν υπάρχει όπως την ξέραμε ή την ελπίζαμε. Το προσφυγικό είναι μια ασήμαντη δημογραφικά αφορμή εκδήλωσης της κρίσης της Ε.Ε. και του νεοφιλελευθερισμού. Η μορφή των ευρωπαϊκών θεσμών του μέλλοντος είναι γνωστή στους οιωνοσκόπους. Στους υπόλοιπους μένει να διαμορφώσουν, μέσω της καθημερινής δράσης, το μέλλον των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη συνεχιζόμενη άσχημη κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς

Μέα ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ σήμερα 10/3/2016 για τη συνεχιζόμενη άσχημη κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την όξυνση των προβλημάτων λόγω και του Προσφυγικού, με βάση και στη σύσκεψη της ΕΝΙΚ στις 7/3/2016.

Συλλυπητήρια Νέας Δημοκρατίας για τον θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση χασισεμπόρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση και πώληση κάνναβης σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Διαδίκτυο: Φίλος η εχθρός;

Αυτή την Παρασκευή 11/3 στην εκπομπή “Κοιτώντας γύρω μας” της 4Ε στις 20:30 μιλάμε με τον π. Νικόλαο Δούμα, μηχανικό τηλεπικοινωνιών, ανεξάρτητο προγραμματιστή λογισμικού εκπαίδευσης Microsoft, διαχειριστή Υπηρεσιών Apple στην Κύπρο, δικανικό ερευνητή ηλεκτρονικού εγκλήματος και Θεολόγο.

Μαριάς: "Τα σκοπιανά συρματοπλέγματα του αίσχους και της ντροπής"

Την προκλητική στάση των σκοπιανών στηλίτευσε για άλλη μια φορά μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο χθες 9/3/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

“Συνωστισμένοι στη Σμύρνη”... Η παρακμή της πολιτικής και η ύβρις

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Είναι περιττό να αναφερθούμε στους χιλιάδες συμβολισμούς, όσα και τα θύματα της Γενοκτονίας, που υπάρχουν στη Σμύρνη. Εδώ και αιώνες ο Ελληνισμός έχει σημείο αναφοράς τη Ιωνική πόλη, ως κέντρο πίστης, πολιτισμού, αρχιτεκτονικής, ιστορίας, αθλητισμού, ζωής αλλά και θανάτου.

Τζιτζικώστας: "Ανδριανόπουλε ζήτα συγγνώμη από τον Ιβάν"

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις αναφορές του κ. Ανδριανόπουλου για τον Ποντιακό Ελληνισμό:
«Όλοι οι Έλληνες που πληροφορήθηκαν ή διάβασαν τις ανιστόρητες αναφορές Ανδριανόπουλου νοιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι και δικαίως απαιτούν επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη. 

Νέα οχήματα και ειδικός διασωστικός εξοπλισμός για το Πυροσβεστικό Σώμα

Στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας), με 19 πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και ειδικά μέσα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, συνολικού προϋπολογισμού 2.668.083 ευρώ.

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 15η Μαρτίου 2016 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου Κρητών ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι»

Καλούνται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 και ώρα 10.00π.μ., τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κρητών Ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι», στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Μητροπόλεως 17, όπου θα διεξαχθούν: η Ετήσια Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές για το νέο Δ.Σ της διετίας 2016-2018.
Οι εκλογές θα αρχίσουν από τις 12.00π.μ. έως τις 19.00μ.μ.

Πολύκαστρο: Οι Σαμαρείτες Γερμανίας ήρθαν, χάρισαν ασθενοφόρο, είδαν τους πρόσφυγες και έφυγαν

Στις 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Παιονίας με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του Συνδέσμου Εθελοντών Σαμαρειτών Γερμανίας (ASB) με αφορμή τη δωρεά του ασθενοφόρου στο Δήμο Παιονίας, το οποίο μέσω προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΑΒ, θα εξυπηρετεί το Δήμο και γενικά το Νομό σε ότι αφορά τα νοσηλευτικά περιστατικά. Το σημείο παραμονής θα είναι το Κ.Υ. Πολυκάστρου.

"Κυρία Πυξοπούλου Σοφία και Ανθή,σας ευχαριστούμε θερμά..."

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τις κυρίες Σοφία και Ανθή Πυξοπούλου, για την ευγενική προσφορά χρηματικού ποσού που διέθεσαν στη σχολική μας μονάδα, εις μνήμην των αγαπημένων τους προσώπων.

Τσάκωσαν 8 Πακιστανούς για δύο ληστείες στους Ευζώνους Κιλκίς

Εξιχνιάσθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο περιπτώσεις ληστειών που έγιναν το τελευταίο διάστημα στους Ευζώνους Κιλκίς.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - 10-3-2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τανάλια για ανασφάλιστα ΙΧ – Ο κύβος ερρίφθη! Πρόστιμο 250 ευρώ και αμέσως μετά αναλαμβάνει η Αστυνομία – Βαριές ποινές προβλέπονται για όσους αδιαφορήσουν! Στα 500€ (200 για τα δίκυκλα) οι κλήσεις της Τροχαίας – Συντόμως ειδοποιητήρια προς 800.000 ιδιοκτήτες
ΕΘΝΟΣ: 4 νάρκες για το Ασφαλιστικό – Με σκληρή γραμμή το κουαρτέτο στις διαπραγματεύσεις – Οι δανειστές επιμένουν σε άγριο «ψαλίδι» στις επικουρικές και απορρίπτουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών – Ζητούν χαμηλότερες νέες συντάξεις – Διαφωνούν με τις εκπτώσεις στις εισφορές αγροτών & αυτοαπασχολούμενων – Ενστάσεις για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Spring Special Offer στο Kinesics-Gym Kilkis

Το καλοκαίρι πλησιάζει ετοιμάσου….

Προσλήψεις ιδιωτών συνεργατών στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών ή/και Στατιστικών Ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες (περιόδου Μαΐου-Δεκεμβρίου 2016), να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 10η Μαρτίου 2016 μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Απριλίου 2016. Τα Μητρώα αυτά που τηρούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχουν ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2016.

Διεθνές Συνέδριο «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

Μετά την έγκριση του συνεδρίου «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση», Αλεξανδρούπολη στις 8-10 Απριλίου 2016, από το Υπουργείο Παιδείας, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι εισηγητές θα πρέπει μέχρι 20 Μαρτίου 2016 να υποβάλουν τίτλο και περίληψη της εισήγησής τους, ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του συνεδρίου. 

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων που αναπτύσσει στον τομέα της οδικής ασφάλειας, θέτει σε εφαρμογή και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποτροπής τροχαίων ατυχημάτων, μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ιδιαιτέρως «επικίνδυνων» τροχαίων παραβάσεων.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Όχι» στην κατάργηση του επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών

Την αντίθεσή της στην κατάργηση του επιδόματος απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Αναλυτικά, αναφέρει:

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 10 Μαρτίου  2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ