Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Θεσσαλονίκη: Συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ τελεί η συναυλία αλληλεγγύης με την ονομασία «Μια αγκαλιά τραγούδια», που πραγματοποιούν η ορχήστρα «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» και η ομάδα εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες.

Τα ποντιακά επώνυμα και η προέλευσή τους

Γράφει η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου
Φιλόλογος
Αν εξετάσει κανείς τα σημερινά επώνυμα των Ελλήνων θα διαπιστώσει πως από περιοχή σε περιοχή διαφέρουν οι καταλήξεις, οι οποίες παρουσιάζονται συχνότερα.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Υποδοχή και αφή φλόγας της ΙΒ' Μαθητιάδας στο Κιλκίς

Με επιτυχία και με τη μαζική συμμετοχή Δήμου Κιλκίς, αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Η φλόγα της ΙΒ' Μαθητιάδας παραδόθηκε στη συνέχεια σε μαθητές σχολείων της πόλης που τη διέτρεξαν μέσω λαμπαδηδρομίας στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, στο Δημαρχείο Κιλκίς, στο Επιμελητήριο για να καταλήξει στην αναπλασμένη περιοχή Πάρκου – Κήπου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της από το μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Γεώργιο Κορακίδη που άναψε το βωμό.

Στην τελική φάση οι δύο αθλήτριες του Αίαντα Κιλκίς, Φωτιάδου και Νοταρά

Στην τελική φάση του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 11-12 Μαΐου στην Πάτρα πέρασαν οι αθλήτριες του Αίαντα Βερίνα Φωτιάδου και Ειρήνη Νοτάρα στην σφυροβολία. 

Μαθητές και μαθήτριες καταγράφουν την Ιστορία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς φέτος, στα πλαίσια του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας, επέλεξε ως θέμα την μελέτη και καταγραφή της ιστορίας του σχολείου μας. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα ιστολόγιο (http://istoria2gymkilkis.blogspot.gr/) στο οποίο συγκεντρώνεται και ομαδοποιείται το υλικό που σχετίζεται με την εξέλιξη του σχολείου στο πέρασμα των χρόνων. 

Απαγόρευση ψαρέματος σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ 157867(341)/13-04-2016 Απόφαση με ΑΔΑ:7Ξ097ΛΛ-ΥΩΖ η Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων στους ποταμούς Γαλλικό, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα, Εδεσσαίο, Στρυμόνα και Αγγίτη

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Η όπερα της φτώχειας» στις «Βραδιές Θεάτρου»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Βραδιές Θεάτρου»

3ο Γυμνασίου Κιλκίς: "Μικρές ιστορίες έτσι ....και αλλιώς"

Εισήγηση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού
Στις 8,9 και 10 Απριλίου 2016 διεξήχθη στο Μουσικό Γυμνάσιο Πυλαίας Θεσσαλονίκης το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Στο συνέδριο συμμετείχε το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς με εισήγηση που ετοίμασαν οι καθηγήτριες μέλη Ο.Δ.Π. του σχολείου, Γκιουλέκα Ιωάννα, Γλερίδου Αφροδίτη και Καραχάλια Δέσποινα σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς και μέλος της Π.Ο.Δ.Π των σχολικών μονάδων του Δήμου Κιλκίς κα Καρολίδου Σωτηρία.

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Η εκπαίδευση στον Πόντο"


Ειδομένη: Συνέλαβαν Αφγανό για κατοχή χασισιού

Συνελήφθη χθες (14-04-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, ένας 27χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 8,4 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς

Εκδρομή με το Καλλιτεχνικό Σύνολο Κιλκίς «η πόλις» στο Άργος

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδρομή στο Άργος για μια συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού. Η αναχώρηση θα γίνει στις 14:30 την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 από τα γραφεία του συλλόγου στη Σουρή 6, και η επιστροφή την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 το βράδυ.

Πασχαλινές δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες για παιδιά από 6 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. Για την συμμετοχή στις δράσεις χρειάζεται προεγγραφή.

"Ευχαριστούμε τις εταιρίες ΜΕΤΡΟ, ΕΛΑΙΣ – UNILEVER ELLAS και AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ"

Ευχαριστήριο Δήμου Παιονίας
Η κρίση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει τον Δήμο Παιονίας εδώ και αρκετούς μήνες και η εγκατάσταση μεγάλου κύματος προσφύγων σε περιοχές του Δήμου μας, έχει ευαισθητοποιήσει το κοινό και κυρίως πολλές ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες είχαν την πρόθεση να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στους καταυλισμούς της περιοχής.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 14 Απριλίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006.
Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.

ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ) 
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Με "Αστέρια Ευχής" των 2 ευρώ κοντά στα παιδιά με απειλητική ασθένεια

Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου
Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
O Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας διακρίνεται για την ευαισθητοποίηση του στο θέμα υγείας και ατόμων με πρόβλημα σοβαρότατο υγείας και ιδιαίτερα παιδιών. Μετά από ομαδική απόφαση θελήσαμε να είμαστε και φέτος όπως κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα δίπλα σε παιδιά πού έχουν μεγάλο πρόβλημα υγείας.

Εσπερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στο Κιλκίς (Video)



Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς συνδιοργάνωσαν Εσπερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες με τίτλο: «Δυσκολεύομαι να μάθω! Δίδαξέ με πώς να το καταφέρω» και υπότιτλο: «Μαθησιακές Δυσκολίες, ένας παράλληλος κόσμος», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρες 18.00 - 21.00 στην Αίθουσα του 2ου ορόφου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Κιλκίς.