Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Λίμνη Δοϊράνη. Άγνωστη και αδικημένη!

Κείμενο: Πάνος Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Γεωργιάδης

Η λίμνη Δοϊράνη πρέπει να είναι ένα από πιο αδικημένα τουριστικά μέρη της Ελλάδας. Ενώ έχει άπειρα πλεονεκτήματα για να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, παρόλα αυτά οι περισσότεροι ή δεν τη γνωρίζουμε καν, ή δεν σκεφτήκαμε να την επισκεφτούμε. Κάθε εποχή του χρόνου αλλάζει εντυπωσιακά η εικόνα της, στα χρώματα, τη βλάστηση ακόμη και τη στάθμη των υδάτων.

Ολοκληρώθηκε η "Ανθοέκθεση" στο 9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου η ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ στο χώρο του 9ου Νηπιαγωγείου. Την διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στα πλαίσια των δράσεών του για την οικονομική στήριξη του σχολείου .

«Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ από την θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος « Όταν το θέατρο διδάσκει: σπουδή στον Μπρεχτικό Άνθρωπο» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Δημόσια Tακτική – Προγραμματισμένη Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 18 Απριλίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Κιλκίς: Let’s Do It Greece - Κυριακή 17 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!

Δελτίο τύπου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς
Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς καλούν όλους τους φορείς αλλά και μεμονωμένους πολίτες του Δήμου, να συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση “Let’s do it Greece” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ενημέρωση των καταναλωτών από το ΥπΑΑΤ ενόψει της εορτής του Πάσχα

Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Μήνας Αριστείας ο Απρίλιος για τον Δήμο Κιλκίς

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2016 στην πόλη του Κιλκίς με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.

2η Συνάντηση Φιλαρμονικών στο Πολύκαστρο


Ερωδιός Κιλκίς: Μια αγκαλιά τραγούδια - Αφιέρωμα στοn Μάνο Χατζηδάκι


Ένας άλλος Ελληνισμός - Σκέψεις από την Νέα Υόρκη

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέρος της συνέντευξης στη ζωντανή σύνδεση της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης με την 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, την ημέρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.
Η παρουσία μου, για ακόμη μία φορά στην Νέα Υόρκη, μετά από την πρόσκληση των εκλεκτών συμπατριωτών, φίλων και συναγωνιστών του Συλλόγου Ποντίων "Κομνηνοί" Νέας Υόρκης, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω, μου έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη σκέψη μου περί ενός άλλου Ελληνισμού.

Κιλκίς: Τσάκωσαν δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους

Συνελήφθη χθες (15-04-2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με τις οποίες επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών, για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Συναυλία του Πολυάνειου Ωδείου Μητρόπολης Κιλκίς με τίτλο «Η τέχνη μου με οδηγεί …… τον εαυτό μου να γνωρίσω»

Ο δ/ντής και οι καθηγητές του Πολυάνειου Ωδείου Ι. Μ. Κιλκίς, σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στη συναυλία με τίτλο «Η τέχνη μου με οδηγεί …… τον εαυτό μου να γνωρίσω» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Το ΣτΕ απέρριψε αίτημα για προσωρινή αναστολή της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας που συνεδρίασε στις 14 Απριλίου 2016 υπό την προεδρία του Προέδρου του Νικ.Σακελλαρίου, αίτηση αναστολής κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών(31-3-2016) και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος(29/3/2016), για αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, ενόψει εκκρεμούς αιτήσεως ακυρώσεως η οποία έχει προσδιορισθεί να δικασθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 13 Μαΐου 2016.

Νέες ταυτότητες: Παρατείνεται η προθεσμία – Μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε και πόσο κοστίζουν

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποχρεωτική έκδοση νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στη σχετική απόφαση προβλέπεται η παράταση εκ νέου μέχρι 30-6-2018.

Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Διακήρυξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ την Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στις εκλογές 20 Απριλίου 2016 εκλέγουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΑΣ-ΟΤΑ), απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους.

Προσοχή: Έργα συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δυο τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρέμβαση Χατζησάββα για τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης στο Κιλκίς (Video)



Συζήτηση στην Κ Ο της Χρυσής Αυγής για τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης στο Κιλκίς. Παρέμβαση βουλευτή Κιλκίς, Χρήστου Χατζησάββα.

Η νέα Blacklist με τις μη αδειοδοτημένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών

Η Blacklist είναι ο κατάλογος που έχει εκδώσει η Επιτροπή Ελέγχου και Τυχερών Παιγνίων με τους μη αδειοδοτημένους παρόχους τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Η 1η Blacklist εκδόθηκε το 2013 και 14/4/2016 ανακοινώθηκε η 8η αναθεωρημένη έκδοση της με 28 νέες ιστοσελίδες που προσφέρουν παιχνίδια τύπου Lotto (ηλεκτρονικές λοταρίες).