Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Αναλογικά οι χρεώσεις των διοδίων - Όλες οι αλλαγές

Η εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων όλων των κατηγοριών, απαγορεύοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθιερώνεται με τροπολογία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή, διασφαλίζοντας πραγματικές και δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Οι TAXI Runners θα τρέξουν «Απάν Σο Ρακανόπον»

To Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. με την ομάδα του ''ΤΑΧΙ Runners''δίνει το παρόν του στο φετινό 5ο Απάν Σο Ρακανόπον!!!

Δύο μετάλλια για τον Αίαντα Κιλκίς, μεγάλη επίδοση και ρεκόρ από την Παπανικολάου

Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του Διασυλλογικού Ανδρών-Γυναικών το Σάββατο 7/5. Μετά τις επιτυχία και την κατάκτηση της 2ης θέσης στην Σφυροβολία γυναικών από την Ειρήνη Νοταρά στην πρώτη φάση στην Δράμα, οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο με έναν αθλητή και μια αθλήτρια.

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

"Αγαπητοί/ές μαθητές και μαθήτριες,
Φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, δίνοντας μεγάλες μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες, τόσο εσείς όσο και οι γονείς σας. Ήταν μια διαδρομή για εσάς δύσβατη και δύσκολη. Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων σηματοδοτεί έναν σημαντικό αγώνα για τις επιδιώξεις σας για το μέλλον και αποτελεί το επισφράγισμα των προσπαθειών σας. 

Οι πολύτεκνοι γονείς ωφελούμενοι τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση εισοδηματικά κριτήρια

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση με την οποία συμπληρώνεται η ΚΥΑ 3320/89565/13-08-2015 (ΦΕΚ Β΄1701), η οποία και καθόριζε συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού 1369/2015 για την τροποποίηση του Κανονισμού 1031/2014 σχετικά με τη θέσπιση προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Φιλανθρωπική Παράσταση 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ανακοίνωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς», όπως γνωρίζετε, εδώ και μια δεκαετία περίπου, προσφέρει στην τοπική κοινωνία με τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του, ενώ συνεχίζει να παραμένει ενεργό και δραστήριο παρά την οικονομική κρίση.
Οι παραστάσεις του που έχουν πλέον καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, βοηθούν τους μικρούς μας μαθητές να αποκτήσουν, πέρα από τις γνώσεις που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες, και τις «παράπλευρες δεξιότητες», όπως η δημιουργικότητα, η ομαδική εργασία, η προφορική επικοινωνία, η εργασιακή ηθική αλλά και η ικανότητα να συνεργάζονται.

Κιλκίς: Ανοικτό συνέδριο Κοινωνίας πολιτών για την κοινωνική οικονομία


Δελτίο τύπου Παρατηρητηρίου Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας 
Το Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο διάλογο για τα ζητήματα της κοινωνικής οικονομίας και τη σύνδεση τους με το χώρο της κοινωνίας των πολιτών. 

Παιονία: Τσάκωσαν Αλβανό Χαπάκια

Συνελήφθη χθες (11-05-2016) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε άνευ ιατρικής συνταγής.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 16 Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Μεγάλη επιτυχία στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού για τους μαθητές του Νομού Κιλκίς

Μεγάλη επιτυχία στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού (τελικοί), που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα στις 10 & 11 / 5 / 2016 σημείωσαν οι μαθητές του Νομού Κιλκίς. Την αποστολή του Ν. Κιλκίς αποτελούσαν οι μαθητές που προκρίθηκαν στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες (Β΄ Φάσης) που διεξήχθησαν στις Σέρρες στις 14-5-2016.

"Η Ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ" στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος ανεβάζουν την παιδική θεατρική παράσταση « Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ» του Γιώργου Γκόντου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την Κυριακή 15 Μαΐου στις 18:00.

Εκδηλώσεις Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016

Διεθνής Μέρα Μουσείων 2016
Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις 
Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού (17 & 18 Μαΐου) 
Άγ. Αθανάσιος, Τούμπα Παιονίας (17 Μαΐου) 
Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς (19 Μαΐου) 
Ώρα 11.00 - 14.00 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Κιλκισιώτες μαθητές κατέκτησαν 5 μετάλλια στους Πανελλήνιους Εαρινούς Αγώνες των Special Olympics

Ανακοίνωση  Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, συγχαίρει την αποστολή των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, η οποία συμμετείχε και διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Εαρινούς Αγώνες των Special Olympics που διεξήχθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας, από τις 18 έως 22 Απριλίου 2016, με αποστολή τεσσάρων μαθητών μας.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Θετικότατος ο απολογισμός του Τουρνουά στον Ατέρμονα

Μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τον απολογισμό του πολύ καλού και οργανωμένου Τουρνουά στον Ατέρμονα που ξεκίνησε την Πέμπτη 5/5 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8/5. Ο Αλέξανδρος Κιλκίς συμμετείχε σε όλες (4) τις ηλικιακές κατηγορίες που συμμετείχαν στο Τουρνουά και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η δουλειά που γίνεται αποδίδει.

"Όταν τρέχεις μόνος και βγαίνεις τελευταίος..."

Δελτίο τύπου Χρήστου Χατζησάββα
"Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα στο μυαλό επίδοξων κομματικών στελεχών της ψοφοδεξιάς στον Νομό μας. Μπορεί η φιλοδοξία, του να γίνεις υπαρκτός στην ανυπαρξία σου να είναι θεμιτή, αλλά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Όταν λοιπόν πανηγυρίζεις γιατί ανακάλυψες το Άλφα, να μπορείς να κρύψεις μετά και το σοκ που θα υποστείς όταν ανακαλύψεις ότι εδώ και καιρό άλλοι έχουν φθάσει στο Ωμέγα.

Τι λέει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό

Ψήφισμα Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Κιλκίς
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου σε συνδυασμό και με την ψήφιση του Φορολογικού, που οδηγούν σε εξαθλίωση τον κλάδο μας και φτωχοποίηση του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών, προτείνει: