Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μήνυμα Γκουντενούδη για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Υπογράφει ο Δήμαρχος Παιονίας
Χρήστος Γκουντενούδης
"Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη σε όλους τους μαθητές, στην προσπάθειά τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

"Λαθρομετανάστες στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Άρχισαν πάλι τα όργανα, νέος χώρος για τους λαθρομετανάστες στην Ξυλοκερατιά, οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν ξέρουν, άλλοι πάλι που πρωταγωνιστούν κάνουν τις πάπιες, γιατί έχει κονόμα από πίσω, όσοι γνωρίζουν όμως ας έχουν το θάρρος να δημοσιεύσουν ώστε να μάθουν οι κάτοικοι τής περιοχής τι γίνεται.

Στο Λιτόχωρο μας ταξιδεύει η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Εκεί στην Πιερία υπάρχει ένας τόπος που αν δεν τον έχεις επισκεφτεί τότε δεν έχεις δει τίποτα. Ένας τόπος που τα έχει όλα. Βουνό, θάλασσα, παράδοση αλλά και πλούσιες δραστηριότητες. Μια σύνθεση φυσικών και παραδοσιακών χρωμάτων, εκεί κάτω από τον επιβλητικό όγκο του ψηλότερου βουνού της χώρας μας. Κυρίες και κύριοι την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:45 γνωρίστε το “μπαλκόνι” του Ολύμπου, το Λιτόχωρο !

Οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη. Αναβίωση της μάχης!

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο προβλέπεται για τους φίλους του στρατιωτικού τουρισμού στα Οχυρά Ιστίμπεη και Ρούπελ που βρίσκονται στο Νομό Σερρών στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 65χρονο για καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του

Συνελήφθη χθες (12-05-2016) το μεσημέρι στο Κιλκίς από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και πλαστογραφία πιστοποιητικού.

Κιλκίς: Βρήκαν τον 27χρονο ποντικό του Κιλκίς

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπή από οικία. Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 27χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος το Δεκέμβριο του 2015 σε περιοχή του Κιλκίς, διέρρηξε οικία και αφαίρεσε ένα ρολόι, ένα κινητό και φιάλες ποτών.

"Αν πάτε Καβάλα, προσέξτε ιδαίτερα"

Εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην εθνική οδό 2 Θεσσαλονίκης – Καβάλας και συγκεκριμένα στο τμήμα 72ο – 75ο χλμ., στον κόμβο Ρεντίνας και στον κόμβο Μοδίου, θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και για το επόμενο δεκαήμερο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ζητείται για συνεργασία-συστέγαση Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - 13/5/2016

Από το Τεχνικό Γραφείου του Ευθυμίου Παπαδόπουλου, Ελ. Βενιζέλου 100 στο Κιλκίς, ζητείται για συνεργασία-συστέγαση Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Πληροφορίες τηλ 6977431359, από 10π.μ. -2 μ.μ. και 6-8 μ.μ.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν μάνα και γιο στη Θεσσαλονίκη για χασίσι

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 52χρονης γυναίκας και του 30χρονου γιού της, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ολοκλήρωση εργαστηρίων σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τον "ΝΗΡΕΑ" Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων υλοποίησε το διάστημα Μάρτιος - Απρίλιος 2016 βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονταν σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εργασιών συντήρησης

Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης εργασιών στην Κοιλάδα των Τεμπών,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Συνταγές ζωής - Ανοίγοντας φύλλα (φυλλωτά) για τον χειμώνα.

Της Σοφίας Μαρωνίδη
Συντροφιά, συνεργασία, συνομιλία, συνεννόηση…
Όλες οι ..προθέσεις τους θετικές!
Με συνταγές από το παρελθόν, ζύμωναν το παρόν κι έπλαθαν το μέλλον!

"Ευχαριστούμε θερμά τον καρδιολόγο Γεώργιο Γεωργιάδη"

Υπογράφει η διευθύντρια του Νοσοκομείου Κιλκίς Μαρία Βλάχου
"Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον κο Γεωργιάδη Γεώργιο ιατρό ειδικότητας Καρδιολογίας, καταγόμενο από το Καμπάνη Κιλκίς, ο οποίος εις την μνήμη της μητρός τους Ματρώνας Τερζοπούλου συνέβαλε στην αποστολή Υγειονομικού Υλικού από Νοσοκομείο της Σουηδίας στο Νοσοκομείο μας."

Η Τόλμη Κιλκίς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo Νέων – Ανδρών – Γυναικών κάτω των 21 ετών

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo Νέων – Ανδρών – Γυναικών κάτω των 21 ετών της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΛΟΤ διεξήχθη στο ΔΑΚ Βασιλικών Θεσσαλονίκης στις 7-8 Μαΐου 2016. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι γεννηθείς από το 1996 έως το 2000 από 104 συλλόγους και ανέρχονταν στους 275 αθλητές –ριες.

"Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει αμέσως πίσω την απαράδεκτη απόφαση για τα ολοήμερα σχολεία"

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί με τη νέα επαίσχυντη υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα ολοήμερα σχολεία συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της και οδηγεί σε απόγνωση πολλές οικογένειες, τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. 

Κάτοικος Ειδομένης: "Διέρρηξαν το σπίτι μου δύο φορές σε μία εβδομάδα"

Υπογράφει αναγνώστης της Γνώμης
Οι φωτογραφίες είναι από διάρρηξη στο σπίτι μου στην Ειδομένη που έγινε στις 10-5-2016 (Είναι η δεύτερη φορά, η πρώτη 4-5-2016)

Κιλκίς: Εκδήλωση για τους πολιτικούς πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) 
Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Οι Πολιτικοί Πρόσφυγες του Δ.Σ.Ε.», την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στις 7:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, όπου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση της Ιωάννας Στεφανίδου: «Με τη σκέψη στην Πατρίδα».

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Α’ περιόδου 2016

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τη διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Α’ περιόδου 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ. πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) Απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου» και της με αρ. πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (ΑΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δυο τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξέχαστες εμπειρίες στο 1ο Φιλικό Mini Βόλεϊ by AIAS KILKIS

Παιχνίδι, χαμόγελα και φωνές πλημμύρισαν το κλειστό του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς όπου ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς διεξήγαγε το πρώτο του εσωτερικό πρωτάθλημα 3x3 mini βόλεϊ.

«Λουκέτο» στο μοναδικό Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος-Έκκληση για βοήθεια από τον Πρόεδρο

Της Βασιλικής Μαυρογονάτου
Όταν σε μια χώρα η κοινωνική πρόνοια αναλώνεται μόνο σε ότι συνδέεται με τα φώτα της δημοσιότητας, όταν οι παροχές υγείας θυμίζουν Ουγκάντα, όταν η παιδεία είναι τόσο ακριβή με ελάχιστη ανταπόδοση, όταν οι πολιτικοί της είναι οι μόνοι που κερδίζουν, ποια θα είναι η κατάληξή της;

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα «Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών & Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών & Κοινωνίας της Πληροφορίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων & Συνταξιούχων του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας ( ΟΤΕ ) Νομού Κιλκίς διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών & Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». 

Το Δροσάτο τιμά τα αθώα θύματα των Ελλήνων του Πόντου