Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Outdoor Bike training από το Kinesis-Gym Kilkis

Δελτίο τύπου Kinesis-Gym Κιλκίς
Άλλο ένα Outdoor Training πραγματοποιήθηκε χθές Δευτέρα 13 Ιουνίου από το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym με μεγάλη επιτυχία. Ο καιρός τελικά βοήθησε ώστε να γίνει η ποδηλατοδρομία μας που απαρίθμησε 32χλμ και διήρκεσε 2 ώρες.

Απολογισμός οδικής ασφάλειας τον Μάιο 2016 στην Κεντρική Μακεδονία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Μάιο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

"Ομιλία από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κ. Μακεδονίας στο μνημείο των 101 εκτελεσμένων κρατουμένων του Στρατοπέδου Παύλου Μελά"

Η ομιλία εκφωνήθηκε από τον Κώστα Σαπρανίδη στα Διαβατά στις 12 Ιουνίου 2016
"Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές, συντρόφισσες και σύντροφοι. Τιμάμε σήμερα, εδώ, σ’ αυτό το μνημείο, τους 101 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κρατούμενους του στρατοπέδου Παύλου Μελά, που εκτελέστηκαν άνανδρα, κοντά σ’ αυτόν τον τόπο, στις 6 Ιούνη 1944, από τους Γερμανοφασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, καθώς και για τους 4 αγωνιστές κατοίκους των Διαβατών, που εκτελέστηκαν κι αυτοί από τους συνεργάτες των κατακτητών.

Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων Κιλκίς
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα με στελέχη και μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η πανελλαδική συνδιάσκεψη, ο «προθάλαμος» του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2016, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2016, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Άδεια Πιάτα» στις «Βραδιές Θεάτρου»



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις 
«Βραδιές Θεάτρου»

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία της Γουμένισσας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την 12η Ιουνίου 2016 στις 17:45 σε κατοικία της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας. Συγκεκριμένα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο της κουζίνας που επεκτάθηκε λόγω της ξύλινης κατασκευής στην κεραμοσκεπή και σε στους λοιπούς χώρους της μονοκατοικίας, ιδιοκτησίας του κ. Θ.Π.

Θερινά Τμήματα Ποδοσφαίρου στον Αλέξανδρο Κιλκίς



Ο Αλέξανδρος Κιλκίς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει Θερινά Τμήματα Ποδοσφαίρου. 

Οι δυο μεγάλες δράσεις του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, για την σχολική χρονιά 2015-16

Τη φετινή σχολική χρονιά 2015-16, το 8ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς «άνοιξε» τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους γονείς των μαθητών/τριών του με δυο μεγάλες δράσεις έχοντάς τους συνοδοιπόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς:

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Μάιο του 2016

Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του έτους 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -559- άτομα και ειδικότερα:

Η Τόλμη Κιλκίς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing

Δελτίο τύπου "Τόλμης" Κιλκίς
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠΟΚ, διεξήχθη στις 3-4-5 Ιουνίου 2016 στο κλειστό στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης ( Άνω Λιοσίων).

Τζιτζικώστας: "Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνεται άμεσα από το Λαό"

«Η εκλογή Προέδρου, με τη συνταγματική αναθεώρηση, θα πρέπει να γίνεται από το λαό, από τους πολίτες και θεωρώ ότι θα είναι μεγάλο λάθος της ΝΔ, αν ξαφνικά εμφανιστεί με διαφορετική θέση», επισήμανε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εγκύκλιος για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα παράτυπα διαμενόντων μεταναστών

Υπογράφηκε και αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας.

Επίδειξη Kydokyokushin Καράτε απο το Kinesis Fight Club στο 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club 
Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία επίδειξη Kydokyokushin Karate από το Kinesis Fight Club στο 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς. Την παιδική ομάδα συνόδευε ο επίσημος εκπαιδευτής Kyokushin Karate του γυμναστηρίου μας Αντώνης Γιαννακίδης. Έπειτα στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε έγινε λόγος για τα οφέλη του καράτε από την προσχολική κιόλας ηλικία.

Κόλλιας: Ο ζωντανός θρύλος της παραδοσιακής ποντιακής μουσικής - Video



Του Τάσου Κοκοβίδη
Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν τον Νικόλαο Κετικίδη - Κόλλια, θα ήθελα να τους πω ότι είναι πόντιος δεύτερης γενιάς με καταγωγή από το Σεβαστό του νομού Κιλκίς. Είναι σήμερα 90 ετών και μένει στη Θεσσαλονίκη

Στον πηγαιμό για το Άργος: Βackstage video του "πόλις"



Παράταση προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων έτους 2016

Με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης έτους 2016 παρατείνεται ως την Πέμπτη, 30/06/2016. 

Αυτός είναι ο 30χρονος “δράκος” του Αμαρουσίου

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 25-5-2016 στο Μαρούσι, για απόπειρα βιασμού.

Αυτός είναι ο 52χρονος παιδεραστής της Ρόδου


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 52χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 08.06.2016 στη Ρόδο, κατηγορούμενος για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, αποπλάνηση παιδιών και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Διευκρινήσεις για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βοσκοτόπων σε νέους γεωργούς

Στην Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με αρ. 1406/52601/4-5-2016 (ΦΕΚ 1291Β΄) ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία μεταβίβασης των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και όχι εκμεταλλεύσεων.

Ο Μάρκος Μπόλαρης εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Κιλκίς

Από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 103η επέτειο από την ιστορική μάχη και απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

Ποιμαντορική εγκύκλιος για την απελευθέρωση του Κιλκίς

Μετὰ πατρικῶν εὐχῶν
Ὁ Μ η τ ρ ο π ο λ ί τ η ς
† Ὁ Πολυανὴς καὶ Κιλκισίου Ἐμμανουῆλ
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Σε λίγες ημέρες έχουμε την επέτειο της απελευθερώσεως του Κιλκίς και της ευρυτέρας περιοχής κατά το 1913. Ενός αγώνος που πραγματικά ήταν αιματόβρεχτος και όταν λέμε αιματόβρεχτος, ομιλούμε για χιλιάδες νεκρούς οι οποίοι έπεσαν εις την Μάχη αφενός μεν του Λόφου του Κιλκίς και αφετέρου εις όλη την περιοχή μέχρι τον Λαχανά.

4ο Festival Mouson & Music Direction, Ιούλιος–Αύγουστος 2016

Το Φεστιβάλ Μουσών επανέρχεται δριμύτερο και ανανεωμένο, φιλοδοξώντας να προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση με πολλή μουσική στους κατοίκους της Πιερίας, αλλά και των γύρω περιοχών.

Σεμινάριο με θέμα: "Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης"

Υπογράφουν οι Παιδαγωγικές Ομάδες των Κ.Π.Ε Κιλκίς και Ελευθερίου, Κορδελιού και Βερτίσκου
Το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Από το δάσος του Βερτίσκου στο παραλίμνιο δάσος Δοϊράνης: Το δάσος στα προγράμματα για το περιβάλλον και την αειφορία» που διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) και το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου με 42 εκπαιδευτικούς από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Εκδήλωση για την επανέκδοση του Αρχαιολογικού οδηγού του νομού Κιλκίς

Η επανέκδοση του Αρχαιολογικού οδηγού του νομού Κιλκίς παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στο επιμελητήριο Κιλκίς της Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Το έργο είναι προϊόν της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Fyrom μέσα από το πρόγραμμα HERITAGE PROTECT. Από Ελληνικής πλευράς μετείχαν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς και από πλευράς FYROM, ο Δήμος Στρώμνιτσας.

"Να επανέλθει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας στα σχολεία"



Υπογράφουν Καθηγητές Οικιακής Οικονομίας
Ο Υπουργός Παιδείας τον τελευταίο καιρό κάνει λόγο για την αναγκαιότητα της διδασκαλίας θεμάτων που αφορούν στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, στις κακές έξεις, στην προσήκουσα οδική συμπεριφορά.(πριν λίγες μέρες στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (24/05/16) είχε χαρακτηρίσει αντικείμενα που πραγματεύεται το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (αγωγή υγείας, διατροφή, αποτροπή της παχυσαρκίας, αποτροπή εθισμών, σεξουαλική αγωγή) ως «προτεραιότητες».

Στο Φεστιβάλ των καλύτερων Ακαδημιών της Β. Ελλάδος, ο Αλέξανδρος Κιλκίς



Μοναδικές εμπειρίες έζησαν οι μικροί ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου Κιλκίς στο πλαίσιο συμμετοχής της Ακαδημίας στο Φεστιβάλ των καλύτερων Ακαδημιών της Β. Ελλάδος και όχι μόνο. Διοργανωτής ήταν ο το Πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ και το Καυταντζόγλειο Στάδιο γέμισε παιδικές φωνές και χρώματα από περίπου 1500 αθλητές και ισάριθμους συνοδούς.