Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Διήμερο εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (Οκτώβρης 1944)

Ο “Βαρδάρης – Κέντρο Κοινωνικών Ιστορικών Μελετών Θεσσαλονίκης” (μέχρι πρότινος “Πρωτοβουλία για ένα Κέντρο Μελετών Θεσσαλονίκης”) διοργανώνει στις 23/24 Οκτωβρίου διήμερο εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τη ναζιστική κατοχή τον Οκτώβριο του 1944.

Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο για Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς: Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δια του υπευθύνου του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων), να οργανώσουν :

Συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 23 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το εξής θέμα Η/Δ:

Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων». Με την εν λόγω Απόφαση εγκρίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγών και των προβάτων σε όλες τις εκμεταλλεύσεις αιγών και προβάτων της χώρας.

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας



Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου, την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Ξύλινα θρανία

Γράφει η Σοφία Μαρωνίδη
Σεβαστό.
Δημοτικό σχολείο….
Ηρεμία κι εγκατάλειψη.....μα ακόμα ορατή η αθωότητα των παιδικών χρόνων, στον αυλόγυρό του....
Για μένα, η πρώτη επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα...
Κάθε μέρα, στη διαδρομή απο το σχολείο στο σπίτι,
μάζευα γράμματα...
διότι, η σάκα μου ήτανε τρύπια και μού πεφταν στο δρόμο...
Όμως, δεν τα έβρισκα πάντοτε όλα....
κάποια, έμειναν εκεί.... να γράφουν αναμνήσεις, μιας άλλης εποχής...

Το πληροφοριακό σύστημα «Police On Line» διασυνδέθηκε με το Εθνικό Ποινικό Μητρώο

Τέθηκε σε λειτουργία από 17 Οκτωβρίου 2016 η διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος «Police On Line» της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα Εθνικού Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Γάβρα Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 16 Οκτώβρη η εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Γάβρα Κιλκίς για τους αγωνιστές και τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος.

Γιαννιτσά: Σκοτώθηκε 46χρονος σε τροχαίο

Χθες (18-10-2016) το βράδυ στα Γιαννιτσά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλική περίφραξη οικοπέδου και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του παραπάνω οδηγού. 

Συνέλαβαν 37χρονο στο Κιλκίς για 2 καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του

Συνελήφθη χθες (18-10-2016) το μεσημέρι στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματική ποινή 4.838,40 ευρώ για το αδίκημα της κλοπής από κοινού και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε Ευρωπαϊκά πρότυπα οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Ανακοίνωση Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς
Σε Ευρωπαϊκά πλέον πρότυπα οι κτιριακές υποδομές και οι εν γένει εγκαταστάσεις μας. Ένας βασικότατος παράγοντας που συντελεί στην επίτευξη των στόχων ενός Αθλητικού Κέντρου είναι η εξασφάλιση άρτιων εγκαταστάσεων και με υψηλές προδιαγραφές που να εγγυώνται την ασφάλεια των αθλουμένων, των εκπαιδευτών και των γονέων - συνοδών. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες του Αθλητικού Κέντρου και διαρκώς επενδύουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: Συνάντηση προετοιμασίας για την εκπαιδευτική κινητικότητα στην Κύπρο

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα (Eco-Alimentary) υλοποίησε συνάντηση στην έδρα της με σκοπό την προετοιμασία της ομάδας συμμετεχόντων στην τελευταία αλλά εξίσου σημαντική εκπαιδευτική κινητικότητα του σχεδίου.

"Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει να πάει στη Βουλγαρία"


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Αυτά ήταν τα λόγια του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη. Στην παραπάνω προκλητική δήλωση προέβη ευρισκόμενος σε ενημερωτικές συναντήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό στη Φλώρινα, όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία: πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Κιλκισιώτης Δήμαρχος σε Δήμο της Βραζιλίας!

Κιλκισιώτη Δήμαρχο με καταγωγή από την Κρηστώνη θα έχουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι 105.000 περίπου κάτοικοι του Δήμου Muriae της πολιτείας Μινάς Γκεραίς της Βραζιλίας.