Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο Τραμπ και η αντισυστημική ψήφος

Γράφει ο Αθανάσιος Αλατζόγλου
Οι εκλογές στην Αμερική ανέδειξαν τον Τραμπ νικητή και παράλληλα επιβεβαίωσαν ηχηρά την επικράτηση της αντισυστημικής ψήφου. Η Χίλαρι Κλίντον, αν και είχε σχεδιάσει την εκστρατεία της στην εντέλεια, παρουσιάστηκε ως ο γνήσιος εκφραστής του συστήματος. Σχεδόν σε κάθε εμφάνισή της συνοδευόταν από δημοφιλή – «κατασκευασμένα» πρόσωπα των media, που κατέκτησαν πλούτο και δόξα μέσα από ένα σύστημα που το εξυπηρετούν και τους εξυπηρετεί. 

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) για την σύλληψη μέλους της ΚΝΕ στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) 
"Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την σύλληψη του μέλους του, την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την σύλληψη μέλους της ΚΝΕ την 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Χρυσής Αυγής Κιλκίς
"Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και την σύλληψη του μέλους του ΚΚΕ που προσπαθούσε με διχαστικού τύπου συνθήματα και λόγια να προσηλυτίσει πολιτικά ανήλικους μαθητές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, από σήμερα Παρασκευή έως Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 343/2016) θα σημειωθεί σημαντική μεταβολή του καιρού από απόψε Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους πολύ ισχυρούς ανέμους (5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ).

Τσάκωσαν 24χρονο για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Θεσσαλονίκη: Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την επόμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει καθιερωθεί η 14η Νοεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής: 

Ευκαιρίες χρηματοδότησης στον αγροδιατροφικό τομέα από το ευρωπαϊκό έργο «ΚΑΤΑΝΑ»

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο ΚΑΤΑΝΑ στο Brokerage Event με τίτλο «Έρευνα & Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Το Brokerage event συνδιοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” στο πλαίσιο του έργου FOODPRINT.

Δωρεάν διανομή εσπεριδοειδών σε ωφελούμενους του Δήμου Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα η δωρεάν διανομή εσπεριδοειδών (πορτοκάλια και μανταρίνια) στους ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους'' (Τ.Ε.Β.Α.), του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ενημερωτικές συναντήσεις από το "Χαμόγελο του Παιδιού" σε σχολικές μονάδες του Κιλκίς

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς που ανταποκρίθηκαν σε ηλεκτρονική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν μαθητές/τριες σχολικών μονάδων της περιφέρειας του Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015 -2016 σε σχολικές μονάδες του Κιλκίς (1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς), καθώς και τις προϋποθέσεις συνεργασίας (χρόνος παρεμβάσεων, αριθμός μαθητών/τριών, μετακίνηση). 

Πληρωμή της δράσης «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»

Ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί από 11/11/2016 στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι καταστάσεις πληρωμής μετά των ενστάσεων του έτους 2013 στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», της παράτασης καθώς και της πενταετίας της δράσης, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν σχετικά.

Κιλκίς: Περιφερειακή έκθεση επιχειρήσεων από Κιλκίς, Στρώμνιτσα και Κίτσεβο

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Business Circle S-K-K”, που χρηματοδοτείται από το «IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ως επικεφαλής εταίρου από την Ελλάδα και του Δήμου Στρώμνιτσας ως Γενικού Επικεφαλής του Έργου και του Δήμου Κίτσεβο από την πΓΔΜ, προβλέπεται η διοργάνωση τριών (3) Περιφερειακών Εκθέσεων, μία σε κάθε πόλη που συμμετέχει στο έργο, στις οποίες θα συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις.

Τι λέει το τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ στο 2ο ΓΕΛ Κιλκίς


Υπογράφει το τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ως τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και καταδικάζουμε τη στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σχετικά με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια διανομής φυλλαδίων στην είσοδο του σχολείου. 

Ενθουσίασε η ομιλία της ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς



Με μεγάλη συμμετοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον από πλευράς του κοινού ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, η πρώτη ενημερωτική συνάντηση-ομιλία που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

«Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Κιλκίς


Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 18:00.

Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος
"Συνάδελφοι το σωματείο μας σας ενημερώνει (θυμίζει) για την διεξαγωγή των εκλογών του, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοέμβρη και ώρες 12.00 με 20.00. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(Αριστοτέλους 32).

Από την Καππαδοκία στον Νέο Μυλότοπο: Εκδίωξη, Λήθη, Άρνηση, Αναγέννηση

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Ο Νέος Μυλότοπος Πέλλας είναι ένα προσφυγικό χωριό του οποίοι οι κάτοικοι προέρχονται κυρίως από τον οικισμό Κιορούμτζε της Καππαδοκίας, αλλά και από την ανατολική Θράκη. Οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία είναι οι διασωθέντες ενός ακόμη ολοκαυτώματος που τελέστηκε ενάντια στον Ελληνισμό από τον Μουσταφά Κεμάλ, αφού την 21η Φεβρουαρίου 1923 στην εκκλησία του χωριού κάηκαν 118 γυναικόπαιδα και άνδρες!