Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Βία κατά των Γυναικών, ένα πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση

Ανακοίνωση
Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς
Στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. 

"Δηλαδή τώρα τι περιμένετε;"

Δηλαδή τώρα τι περιμένετε;
Ότι οι λύκοι θα σας βάλουνε να φάτε
και δεν θα σας καταπιούν αμάσητους;!
Ότι από αίσθημα φιλίας
κινούμενες οι τίγρεις
κοπιάστε θα σας πουν
τα δόντια να μας βγάλετε;!
(Μπ.Μπρεχτ)

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Το Τ.Σ. Κιλκίς της ΚΝΕ καταγγέλλει τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ της Τ.Ο. Κιλκίς στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του σχολείου Τάσου Χονδροματίδη, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης». 


Η Τόλμη Κιλκίς στο προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF στο Ωραιόκαστρο

Δελτίο τύπου Τόλμης Κιλκίς
3o Προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF της Ένωσης Β. Ελλάδος ΕΤΑΒΕ, διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 19-20 Νοεμβρίου 2016.

Στατιστικά στοιχεία γραμμής SOS15900: Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών

Η Γραμμή SOS 15900 στο διάστημα 11/3/2011 έως 16/11/2016 δέχθηκε 26548 κλήσεις και 346 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Πολύκαστρο: Ημερίδα με θέμα "Κοινές Δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Διασυνοριακή Περιοχή"

Ο Δήμος Παιονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο έργο «AQUA-M: Κοινές δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Διασυνοριακή Περιοχή» διοργανώνει Ημερίδα Παρουσίασης Αποτελεσμάτων του έργου. Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στις 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου.

"Κιλκίς: Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι"

Παρεμβαίνει
ο αναγνώστης
της Γνώμης
Σωκράτης Δημητριάδης
Δυο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς και ακόμη δεν έχει ενημερωθεί η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ... εξακολουθεί να διαφημίζει την περσινή εκδήλωση του 2015
http://www.kilkis-festival.gr

Στα 244 εκατ. ευρώ θα φτάσει η Εξισωτική Αποζημίωση του 2016 για τους αγρότες

Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αυξάνει για το 2016 το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης των Ορεινών Περιοχών, από 100 ευρώ το εκτάριο σε 125 ευρώ το εκτάριο.

Αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας

Στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, μετά την υπογραφή της σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το φεστιβάλ που θα σας κάνει… να κολλήσετε!

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι... θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους.

Κιλκίς: Η μαγική στιγμή του κουκλοθεάτρου πλησιάζει

Δελτίο τύπου
δήμου Κιλκίς
Από τις 7 έως και τις 14 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στην πόλη της κούκλας, το Κιλκίς! Στην πόλη που το κουκλοθέατρο ανατράφηκε, ενηλικιώθηκε και αγαπήθηκε, στην πόλη που σε πείσμα των καιρών και των καιροσκόπων αναλαμβάνει τα μαγικά ταξίδια μικρών και μεγάλων σε κόσμους ονειρικούς, παραμυθένιους και θαυμαστούς. 

Πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Τουρκία μέχρι να αρθούν τα μέτρα καταστολής ζητά το ΕΚ


Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου την προσωρινή αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Επανέλαβαν παράλληλα τη δέσμευση «να παραμείνει η Τουρκία προσδεδεμένη στην ΕΕ». Δεσμεύθηκαν επίσης να επανεξετάσουν τη θέση τους όταν αρθούν τα «δυσανάλογα μέτρα» που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.

Βιωματικό σεμινάριο με τον Κώστα Αναστασιάδη στους Κιθαristas!

"Η Αρμονία του Ρυθμού για όλα τα Όργανα"
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς, ανεξαρτήτως οργάνου και επιπέδου.

Κιλκίς - Δοϊράνη: Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο

 Τα αποτελέσματα του έργου FACE: ''For Active Cultural and Extreme Cross – Border Region'' παρουσιάζονται σε ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς με τίτλο ''Κιλκίς – Δοϊράνη: Ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο'' που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016


Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 29 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς»

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κιλκίς «Πέτρος ο Γλυκύς» ιδρύθηκε το 1978. Σκοποί του Συλλόγου ήταν και είναι, η διατήρηση, διαφύλαξη και διαιώνιση της πατρώας Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής.

"Οι σκυφτούληδες Δημόσιοι Υπάλληλοι"

Γράφει η
Μέμα Τεμεκενίδου
Υπάρχετε κι εσείς οι σκυφτούληδες Δημόσιοι Υπάλληλοι που δε σας φτάνουν τα μισθά, υπάρχουμε κι εμείς οι Large που χρωστάμε ένα σκασμό παράδες στη ΔΕΗ και γύρω μας. 

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εξετάσεις για τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων

Δελτίο τύπου 
Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το τελευταίο διάστημα έχουν καταρτιστεί στο ΚΕΚ/Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ 700 χειριστές τροφίμων επιπέδου -1 σε Κιλκίς και Παιονία και είναι σε διαδικασία εξετάσεων.

Τακτική-Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο 8, παράγραφος 1 του καταστατικού, καλεί τα τακτικά μέλη σε Γενική-Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26-11-2016 και ώρα 12.30μ.μ. στην αίθουσα τύπου του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου 1ος όροφος, με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Τμήμα Κτηνιατρικής Κιλκίς: Μέτρα προστασίας από τη γρίπη των πτηνών

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι:
Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών (Η5Ν8) σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώνουμε τους κατόχους οικόσιτων πουλερικών ότι ισχύουν τα εξής:

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» στο «Ανοιχτό Θέατρο»



Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τo «Ανοιχτό Θέατρο». Το «Ανοιχτό Θέατρο» είναι ένας θεσμός που υιοθέτησε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. και ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016. 

Ζωντανή μουσική στο Ράντσο Κιλκίς, κάθε Σάββατο