Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Διαμορφώνεται ριζικά η Πλατεία Δημαρχείου στο Κιλκίς

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Διαμορφώνεται ριζικά η Πλατεία Δημαρχείου στο Κιλκίς, και ανακατασκευάζεται από την αρχή. Απορροφήθηκαν την τελευταία στιγμή 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2035-2040 μΧ !! 
Τελικά ο «Σίγμα» ο Κοσμάς Σιδηρόπουλος, λίγο πριν βγει στη σύνταξη στα 70 του, ίσως να αξιωθεί να το δει κι αυτό. «Ήτανε νιος και γέρασε», «άσπρισαν τα μαλλιά του», «μάλλιασε η γλώσσα του» να φωνάζει, να φωτογραφίζει, να καταδεικνύει μια από τις ποιο άθλιες λαϊκές αγορές του κόσμου. Και να ήταν μόνο αυτός; Μια ολόκληρη πόλη να δεινοπαθεί εδώ και δεκάδες χρόνια, στη χειρότερη κεντρική πλατεία του κόσμου… Στην Πλατεία Δημαρχείου του Κιλκίς.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Υπογράφουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών ή Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, όπου ανακήρυξε τη συγκεκριμένη ημέρα ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο με θέμα «Σαλιγκάρια: Εκτροφή και Διατροφική Αξία»


Οι τομείς Επισιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα “Σαλιγκάρια: Εκτροφή & Διατροφική Αξία”, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00-12.30, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 9, Αίθουσα Διαλέξεων, 1ος όροφος.

37χρονος Βούλγαρος είχε "ρημάξει" μαντριά σε περιοχές των Σερρών

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης οδήγησε στη σύλληψη 37χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που ενέχεται σε πολλές περιπτώσεις ζωοκλοπών από αγροτικές περιοχές των Σερρών.

Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα για παράνομο στοιχηματισμό

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα για τη διακρίβωση της δράσης οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στη διοργάνωση παράνομων στοιχηματισμών, μέσω διαδικτύου, στην απόκρυψη κερδών καθώς και στην εξαπάτηση παικτών και του Δημοσίου.

"Γνωστοποίηση" αντί για άδεια λειτουργίας: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις

Αλλαγές στην αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων.

Μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Γυναίκες, Βία, Προσφυγιά. Χθες και σήμερα»


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016,στις 20.30 το βράδυ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης του υπομέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 ως εξής: Τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή, 23.12.2016 ενώ τελευταία ημέρα προσκόμισης του φακέλου υποψηφιότητας στις ΔΑΟΚ η Δευτέρα, 9.1.2017.

«Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο»

Ανακοίνωση
Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της
Νέας Δημοκρατίας
25 Νοεμβρίου. Μια μέρα μόνο δεν φτάνει για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

«Φρένο» από το Συνήγορο του Καταναλωτή προς τις Τράπεζες. Να δίνονται οι συμβάσεις στους δανειολήπτες προ της υπογραφής

Δελτίο τύπου Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Χαιρετίζουμε την δήλωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, μετά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στις 17/11/2016, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει η τράπεζα να δίνει την σύμβαση στον καταναλωτή, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος προ της υπογραφής.

Φραγγίδης: Μερικές σκέψεις και προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου

Του Γιώργου Φραγγίδη
Η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή για την έξοδο από τα Μνημόνια και αυτό δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν υπάρξουν ώριμες επιλογές τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τους πολίτες. Εφόσον η αλλαγή πολιτικής γίνει συγκροτημένα, κοστολογημένα και με δομημένη επιχειρηματολογία, μπορεί να αλλάξει και το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Η Θράκη, ο επεκτατισμός της Τουρκίας και η αδιαφορία της Ελλάδας

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Ομιλία στο Συνέδριο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, Τορόντο Νοέμβριος 2016 
Από την απελευθέρωση μέχρι την τριχοτόμηση και την προσφυγιά
Αφού είχε προηγηθεί η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, του Ποντιακού και του Μικρασιατικού, η υπογραφή το 1920 της συνθήκη των Σεβρών, έδωσαν στην Ελλάδα την Ανατολική Θράκη μέχρι την Τσατάλτζα, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη και τη χερσόνησο της Καλλίπολης.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το Σάββατο

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 35/2016) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από αύριο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 2 άτομα για παράνομη μεταφορά 8 Αφγανών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 2 άτομα που επιχείρησαν να διευκολύνουν από κοινού την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Χριστουγεννιάτικο Παιχνιδοχωριό του Ράντσου Κιλκίς

Υπογράφει η ομάδα του Ράντσου Κιλκίς
Το ψυχαγωγικό αγρόκτημα «Ράντσο» Κιλκίς σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Χριστουγεννιάτικο «Παιχνιδοχωριό» που υλοποιεί στις εγκαταστάσεις του από Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 έως και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016. 

Κιλκίς: Εικαστική έκθεση με τίτλο ''Στους δρόμους του χειροποίητου''


Ο Δήμος Κιλκίς σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο ''Στους δρόμους του χειροποίητου'' την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής με έργα των συντοπιτών μας Άννας Σωτηριάδου, Αγγελικής Κυριάκη, Άντας Παπαδοπούλου, Σοράγιας Σημαντήρη, Δάφνης Παπαδοπούλου και Σοφίας Κεσίδου.

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προωθείται η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης "Βιολογική Κτηνοτροφία" του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι έχει προωθηθεί προς εκκαθάριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 1.2 "Βιολογική Κτηνοτροφία" του Νομού Κιλκίς. Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν τα ονόματα 3 δικαιούχων και η συνολική αξία του καταβαλλόμενου ποσού ανέρχεται στα 14,562.92 ευρώ.

Kinesis Gym Kilkis: Προσφορά μόνο για μια ημέρα στην μισή τιμή



Kinesis Gym Kilkis
Black Friday...
Μπορεί πολλοί ακόμα να μην γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος Black Friday και στο άκουσμα και μόνο να προκαλεί απορίες. Πρόκειται για μια ξενόφερτη έννοια που συνδέεται με τις προσφορές και τις εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα έρχεται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Κάτι ... διαφορετικό σήμερα στο Beer House Art Cafe Kilkis

Κάλεσμα στους εθελοντές και τους φίλους της Βιβλιοθήκης Κιλκίς για τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Κάλεσμα
Δημόσιας
Κεντρικής
Βιβλιοθήκης
Κιλκίς
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί και φέτος να βοηθήσετε και να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζει και διοργανώνει.
Η Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας θα αρχίσει την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου με τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Βιβλιοθήκης.

Κιλκίς: Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Νοέμβρη η Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της Πανελλαδικής Απεργίας στο Δημόσιο, στην οποία έδωσαν το αγωνιστικό παρών εκτός από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.