Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιό»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιρωντού από την Θεατρική ομάδα «Εξαιρέσεις» σε μετάφραση – διασκευή – σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης την Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), Θεσσαλονίκη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας,  χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Λίγα λόγια για το έργο:
Παρίσι. Στο καφέ του Φρανσίς τέσσερις κυνικοί επιχειρηματίες καταστρώνουν ένα μεγαλειώδες σχέδιο εξόρυξης, απειλώντας με καταστροφή το Σαγιό. Μια ρομαντική κλοσάρ μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους. 

Μαζί με τους φίλους της, τον φτωχόκοσμο, όλους εκείνους που η κοινωνία βάζει στο «περιθώριο» στήνει μια παγίδα, με δόλωμα την απληστία, απαλλάσσοντας την ανθρωπότητα από τους εχθρούς της ομορφιάς, της αυθεντικότητας, της αλήθειας, της αγάπης, της ζωτικότητας, της ποίησης, της φύσης και της ζεστής ανθρωπιάς. Από όλους εκείνους που υποταγμένοι στην εξουσία του χρήματος επιβάλλουν μηχανιστικές αντιλήψεις και τεχνοκρατική βαρβαρότητα.

Ένα έργο - ύμνος στην ποίηση και την ελευθερία, για το όνειρο μιας άλλης ζωής. Δυο γενιές που μάχονται για έναν κόσμο πιο δίκαιο και βαθιά ανθρώπινο. Εκείνη που αψηφά την μοναξιά των γηρατειών και την αποξένωση αναζητώντας το αυθεντικό στη ζωή και στον έρωτα.

 Εκείνη που στην άγρια νιότη της αγωνίζεται ενάντια στην παρακμή της εποχής της για το όνειρο και την ελπίδα. Αρχηγός του αγώνα, μια ονειροπόλα κι εκκεντρική γυναίκα που ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και στη λογική, αντιστέκεται σε κάθε μορφή εξουσίας που καταπιέζει τον άνθρωπο. Γιατί… «Φτάνει μια γυναίκα ευαίσθητη για να σπάσει τα δόντια της η τρέλα όλου του κόσμου!».

Συντελεστές:
Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλας Λαμπάκης

Σκηνικά-Κουστούμια: Μάγδα Βουκελάτου,

Κίνηση: Μάγδα Βουκελάτου

Σχεδιασμός φωτισμών: Νικόλας Λαμπάκης, Παναγιώτης Μέγγουλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μέγγουλης

Οργάνωση παραγωγής: Αντωνία Μπουγέλη, Φρόσω Μηλιώνη

Διανομή:
Ωρελί, η τρελή του Σαγιό: Καλυψώ Μπαλκαντζοπούλου

Ανθοπώλης - Κονστάνς, η τρελή του Πασσύ: Αγγέλα Παπάζογλου

Τραγουδιστής - Γκαμπριέλ, η τρελή του Σαν-Σουλπίς: Μυρτώ Λελόβα

Εξερευνητής - Ζοζεφίν, η τρελή της Κονκόρντ: Μάγδα Βουκελάτου

Πρόεδρος – Βοθροκαθαριστής-Παλιάνθρωπος: Παναγιώτης Μέγγουλης

Βαρόνος: Λευτέρης Τραχανίδης

Χρηματομεσίτης: Πάνος Σιδεράς

Ίρμα, λαντζέρισσα: Μαριάνα Ξανθοπούλου

Πιέρ: Βασίλης Παπαχρήστος

Παλιατζής: Νικόλας Λαμπάκης

Κωφάλαλος: ΝίναΕνιντουνιάεβα

Μαρσιάλ, γκαρσόν: Κωνσταντίνος Κούτρης

Αστυφύλακας: Σωτήρης Μανδηλής

Πλανόδιος πωλητής - Υπηρετάκος: Μαρία Μαντζανά

Ναυαγοσώστης: Κωνσταντίνος Ζαντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.