Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Δρομείς από 1 έως …84 ετών!

● Αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ 
● Πάνω από 6.000 οι συμμετοχές δρομέων και στις δυο διαδρομές

«Θα τρέξουμε με τις φίλες μου και θα περάσουμε πολύ ωραία, αφού θα είμαστε όλη η παρέα μαζί», δηλώνει με χαρά και ανυπομονησία η 84χρονη κυρία Τούλα, μέλος του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 14 Μαΐου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

«Ήμασταν στο χορευτικό ένα απόγευμα και το αποφασίσαμε όλες μαζί να δηλώσουμε συμμετοχή. Μόνο που οι άλλες είναι λίγο μικρότερες, 73,75,76 χρονών και όλοι ρωτούν για μένα», εκμυστηρεύεται η κυρία Τούλα, αποδεχόμενη τον χαρακτηρισμό «κοτσονάτη» που της προσδίδουν, γελώντας με την καρδιά της.

Από το χορευτικό, το θέατρο, τη γυμναστική και τη χορωδία του δήμου μέχρι τις εκδρομές και τα γλέντια των ΚΑΠΗ, για την κυρία Τούλα Κουσίδου το.. «τρέξιμο» αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς της, οπότε η απόφαση για να κυριολεκτικό τρέξιμο, ήταν εύκολη.

«Μου άρεσε πάρα πολύ η απόφαση του δήμου να θεσμοθετήσει τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, και πέρυσι ήθελα να πάρω μέρος αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Δεν τρέχω συχνά, είχα πάει όμως παλιότερα και στον μαραθώνιο στον Λευκό Πύργο με την οικογένειά μου. Η άθληση είναι ζωή και δεν γνωρίζει ηλικία» αναφέρει, δίνοντάς μας ραντεβού την Κυριακή στην αφετηρία, καλώντας ταυτόχρονα όλους και όλες τις συνομήλικές της.

Περισσότερες από 6.000 συμμετοχές
Στο μεταξύ, κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπερνά ο αριθμός των συμμετοχών που και για τις δυο διαδρομές των 5.000 μέτρων και των 1.000 μέτρων, ο οποίος μετά τις νέες δηλώσεις αυξήθηκε στις 6.000, ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός δρομέων θα δηλώσει συμμετοχή την ημέρα της διεξαγωγής του Λαϊκού Δρόμου.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ηλικιακό φάσμα των συμμετεχόντων των δρομέων, ο Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας από την πρώτη μάλιστα διοργάνωσή του. Από την 84χρονη κυρία Τούλα μέχρι τους 3 μικρότερους δρομείς ηλικίας ενός έτους, ο μαζικός χαρακτήρας του Λαϊκού Δρόμου ενισχύεται καθημερινά όλο και περισσότερο, καθιστώντας τον κορυφαίο θεσμό μαζικού αθλητισμού που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία.

Όλα είναι έτοιμα…
Πλήθος στελεχών της ΚΕΥΝΣ από διάφορους τομείς και σύσσωμο το Γραφείο Αθλητισμού φροντίζουν εδώ και καιρό, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την άρτια διεξαγωγή και την πλήρη επιτυχία του θεσμού, ενώ παράλληλα περισσότεροι από 250 εθελοντές έχουν «επιστρατευτεί» προσφέροντας τις κρίσιμες υπηρεσίες τους στα διάφορα τμήματα που έχουν καταρτισθεί, και οι οποίοι θα ξεχωρίζουν από το μπλουζάκι και τα καπελάκια χρώματος πορτοκαλί που θα φορούν.

Ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου, περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές). Διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Ο δήμος τον τιμά όχι μόνο δίνοντας το όνομα του αείμνηστου δημάρχου στον Λαϊκό αυτό Δρόμο, αλλά προχωρώντας σε μετονομασία μιας οδού και μιας πλατείας προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή, ώστε το όνομά του να μείνει για πάντα στην ιστορία.

Οι διαδρομές


Ο δρόμος των 1.000 μέτρων ξεκινά στις 10.30 το πρωί και έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ οι δρομείς θα τερματίσουν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).


Ο δρόμος των 5.000 μέτρων ξεκινά στις 11.00 το πρωί με αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), ενώ ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες. Για να λάβει μέρος ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φερραίου-Επταπυργίου- Οδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

Ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι, διαφορετικού χρώματος για κάθε διαδρομή, θα διανέμονται στους δρομείς έως και σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, στο Γραφείο Αθλητισμού έως τις 9 το βράδυ, ενώ κατά τον τερματισμό τους θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.