Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πρόγραμμα Εράσμους+/ΚΑ2: Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς στο Sieradz της Πολωνίας

Υπογράφει η Ελένη Τεχλικίδου
Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών συναντήσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εράσμους+/ΚΑ2 με τίτλο «Together Better – Join Us», το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς η Ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς των εταίρων χωρών και μαθητές/τριες, στο Sieradz της Πολωνίας από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2017.
Το κύριο θέμα της διεθνούς συνάντησης ήταν η παρουσίαση και η ανταλλαγή απόψεων και εκπαιδευτικών μεθόδων στη «Μη Λεκτική Επικοινωνία». 

Μέσα σε έναν πλουραλισμό μεθόδων και διδακτικών προσεγγίσεων η ελληνική εκπροσώπηση του σχολείου από τη διευθύντρια κ. Ελένη Τεχλικίδου και την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής κ. Αθανασία Κεραμίδα, παρουσίασε και ενημερώθηκε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο παράλληλα ανέδειξε τον πλούτο της εκπαίδευσης και την προστιθέμενη αξία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εράσμους+/ΚΑ2 στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

Μέσα από τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της πόλης που μας φιλοξένησε, των παρακείμενων περιοχών και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, γνωρίσαμε την πολιτιστική τους κληρονομιά, τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κουλτούρα με τις εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες που γεννήθηκαν στην Πολωνία, με χαρακτηριστικότερες στο χώρο των επιστημών την Μαρία Κιουρί, τον Νικόλαο Κοπέρνικο, στο χώρο της μουσικής με το διάσημο Φρεντερίκ Σοπέν αλλά και της λογοτεχνίας τον Χένρικ Σιενκίεβιτς.

Αποτιμώντας την εκπαιδευτική επίσκεψη, αποτέλεσε κοινή πεποίθηση για όλες τις εταίρες χώρες, ότι η ανταλλαγή των απόψεων, θα ενδυναμώσει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων, την προώθηση των καλών πρακτικών, για την αποτελεσματικότερη μαθησιακή διαδικασία, μέσα από την εκπαιδευτική και πολιτισμική αλληλεπίδραση, όλων των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

Μεταφέροντας στις αποσκευές μας όλες τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν, ευχαριστούμε τη συντονίστρια χώρα, τόσο για την εξαιρετική διοργάνωση και τη φιλοξενία, όσο και για την πολυεπίπεδη μεταλαμπάδευση γνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.