Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Τσογγίδης για τα μεταλλεία στα Κρούσια: "Θέλω να αγιάσω και δε μπορώ"

Υπογράφει ο Γιάννης Θεοδ. Τσογγίδης
Τέως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς
Θέλω να αγιάσω και δε μπορώ. Με έκπληξη και υπομονή παρακολουθώ τους 7 Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων από την περιοχή των Κρουσίων εκ των οποίων οι έξι από αυτούς ανήκουν στον Συνδυασμό Σισμανίδη, να επανέρχονται και να ξαναεπανέρχονται δύο φορές σε μία εβδομάδα με το ίδιο αντικείμενο για το ανύπαρκτο θέμα των μεταλλείων χαλκού με συνυπάρχοντα μέταλλα χρυσό και άργυρο σε μικρές περιεκτικότητες, αναφερόμενοι και στα δύο κείμενά τους στο πρόσωπό μου κατά την προσφιλή αριστερή μέθοδο της κατασκευής εχθρών του λαού θέλοντας να με προκαλέσουν και εκθέσουν. 

Δε θα ασχολούμουν καθόλου, αν κάποιοι απλώς ήθελαν να επιδίδονται σε κυνήγι φαντασμάτων και στην πρώτη δημοσίευσή τους μετά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν απάντησα παρά το γεγονός ότι αυθαιρέτως και άνευ λόγου αναφέρθηκαν στο όνομά μου, αλλά επειδή επιμένουν μεθοδευμένα και επειδή δεν επιτρέπω να κανιβαλίζει κανείς γύρω από το πρόσωπό μου έχω γι’ αυτούς τις εξής παρατηρήσεις και απαντήσεις:

- Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι απαραίτητα υποχρεωμένος να φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο οποιοδήποτε θέμα τίθεται από τον οποιοδήποτε φορέα ή πολίτη.

Εγώ είχα πλήρη αντίρρηση να εισαχθεί για επικαιροποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι με τη λογική αυτή δεκάδες θέματα θα έπρεπε ανά 3- 4 χρόνια να επικαιροποιούνται. 

Αν το αίτημα το έκρινα ως εύλογο έχω την εντιμότητα και το αίσθημα της πολιτικής ευθύνης και θα το έθετα στο Δημοτικό Συμβούλιο πέραν του γεγονότος ότι είχα άλλη προσωπική άποψη βασισμένη σε ιδεολογική προσέγγιση και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση (τι ατυχία να είμαι διπλωματούχος μεταλλειολόγος μηχανικός). 

Να σημειώσω ότι υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες διαδικασίες για να εισαχθεί ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον Νόμο, όταν ο Πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη. 

Μπορούσε κάλλιστα να το φέρει το θέμα π.χ. ο Δήμαρχος, που ήταν ενήμερος, αν έκρινε ότι έπρεπε να μπει προς συζήτηση, χωρίς ο Πρόεδρος να μπορεί να φέρει αντίρρηση. 

Ο Δήμαρχος βέβαια και πάλι κρυπτόμενος επιχειρεί να το παίξει «συμπαραστάτης του λαού» με το γνωστό λαϊκίστικο τρόπο και να στοχοποιήσει εμένα ως τον κακό και οι συγκεκριμένοι προσπαθούν να τον βγάλουν από το κάδρο των πιθανών κατ’ αυτούς ευθυνών για να μπορούν να στοχοποιήσουν μόνο εμένα.

Αυτός λοιπόν είναι ο ένας λόγος που έφεραν τώρα εντελώς άκαιρα αυτό το θέμα.

Ο άλλος λόγος είναι για να αποπροσανατολίσουν από τα υπαρκτά σοβαρά στρατηγικής και πολιτικής φύσεως προβλήματα του Δήμου με κυρίαρχο το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και τη διάσπαση της παράταξης της πλειοψηφίας. 

Για την ανακίνηση αυτού του ανύπαρκτου και άκαιρου θέματος και μάλιστα στοχευμένα εναντίον μου θεωρώ υπεύθυνους το Δήμαρχο Σισμανίδη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριακίδη που είχε υποχρέωση να με προστατεύσει και δεν το έπραξε. 

Και τι κατάφεραν; Από απόφαση 41 – 0 του 2012, την έκαναν τώρα 30 – 1, αν δεν κάνω λάθος. Και οι 9 - 10 απόντες συνάδελφοι δε γνωρίζουμε τι θέση θα έπαιρναν, ήταν απλώς απόντες.

- Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, αντί να ασχολούνται με ένα θέμα που έχει λήξει για τα επόμενα πολλά χρόνια θα ήταν καλύτερα να τους απασχολούν άλλα πολύ πιο σοβαρά που έχουν σχέση με την υπαρκτή θλιβερή καθημερινότητά τους για τα οποία δεν τους άκουσα ποτέ να διαμαρτύρονται, όπως π.χ.:

➤Ο ρόλος τους ως αυτοδιοικητικών είναι εντελώς υποβαθμισμένος, διακοσμητικός θα έλεγα, και ουσιαστικώς δεν συμμετέχουν σε αποφασιστικό βαθμό στα ζητήματα του τόπου τους που είναι στο περιθώριο. Δεν τους άκουσα να διεκδικούν περισσότερη συμμετοχή στη διοίκηση και να εισακούονται περισσότερο απαιτώντας περισσότερα δικαιώματα, αρμοδιότητες και στήριξη.
Τα Κρούσια από όσο γνωρίζω (ας με διαψεύσει σε άλλη περίπτωση το Δασαρχείο) έχουν υποστεί εκτεταμένη παράνομη ξύλευση και συνεπώς οικολογική καταστροφή εδώ και πολλά χρόνια.Υπάρχουν χωριά που δεν έχουν, ούτε επαρκή, ούτε ποιοτική ύδρευση, εδώ και πολλά χρόνια.Ο Γαλλικός ποταμός έχει υποστεί σε όλο το μήκος του εγκληματικές αμμοληψίες και η οικολογική καταστροφή του επιστημονικώς φαίνεται να είναι ανεπανόρθωτη κατά πάσα πιθανότητα, ενώ επιπλέον στην κοίτη του κάποιοι ασυνείδητοι εδώ και 30 – 40 χρόνια και μέχρι σήμερα πλένουν και καθαρίζουν τα ραντιστικά τους με συνέπεια τη μόλυνσή του μεταξύ των άλλων χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο.

Για την ουσία του συγκεκριμένου θέματος περί μεταλλείων που ανέκυψε από το πουθενά από τους συγκεκριμένους έχω μόνο δύο λέξεις: ΟΥΤΟΠΙΚΟΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.