Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Απασφάλισε ο Σούλης στην εκπομπή του Αυτιά


Το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά "Καλημέρα", στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, είδαμε τον πολιτευτή της ΝΔ Αναστάσιο Καζαντζίδη, ο οποίος με την ιδιότητά του ως δάσκαλος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, βγήκε στην εκπομπή και τα ...έχωσε για τα καλά για την "ρατσιστική επίθεση του Υπουργείου Παιδείας προς τους Ποντίους".

Κατήγγειλε τον πρώην υπουργό Φίλη αλλά και τον σημερινό Γαβρόγλου επειδή έβγαλαν εντελώς απροειδοποίητα από την εξεταστέα ύλη του μαθήματος ιστορίας επιλογής του Λυκείου τις σελίδες που αναφέρονται στη γεονοκτονία των χριστιανών της Ανατολής από τον Κεμάλ!

Όπως είπε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών ζητά επιμόνως να δει τον υπουργό κι εκείνος αρνείται.

Επίσης ο Σ. Καζαντζίδης εκφράστηκε με σκληρή γλώσσα για τον Φίλη, επειδή έβγαλε από το πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης τη διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου, με αποτέλεσμα να καταργηθούν πολλά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και Πόντιοι που ήθελαν να διδαχτούν τη γλώσσα των προγόνων τους, να μην μπορούν!

Αναφέρθηκε επίσης και στη συνεργασία του Συνδέσμου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τη λειτουργία των δέκα τμημάτων εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου στη Θεσσαλονίκη με την εθελοντική βοήθεια των πιστοποιημένων δασκάλων και φιλολόγων, όπως η δικιά μας Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου που διδάσκει στη Θεσσαλονίκη.

Βλέπουμε ότι ο Σούλης θυμήθηκε τον καλό αγωνιστικό του εαυτό, εκείνον του 2008, τότε που τα έχωνε στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες για το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού της Ρεπούση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.