Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Όταν ακόμα και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία - Σεμινάριο Πρώτων Βοήθειων στο Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College διοργανώνει Δωρεάν Σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες: Όταν ακόμα και τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία» την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, από τις 15.00 μέχρι τις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ, Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) και της Training Rescue Team.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
· Πρώτες βοήθειες: Θεωρία και Πράξη

Κωνσταντίνος Φεζούδης, Εθελοντής - Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Κ.

· Η σημασία της προαγωγής εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών

Δρ. Μαρία Μήτσιου, Εθελόντρια Ο.ΔΙ.Κ. – Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό την εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά., στην έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. 

Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Ά βοηθειών, απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών, δασοπυρόσβεση, τηλεπικοινωνίες, ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο κ.ά., από επαγγελματίες στους αντίστοιχους χώρους αλλά και από κρατικούς φορείς.

Η Training Rescue Team, ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα A' βοηθειών σε πολίτες, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, επαγγελματίες υγείας, εταιρείες, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους. Προσφέρει μια σειρά από βασικά και εξειδικευμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε προνοσοκομειακό επίπεδο καλύπτοντας έτσι όλες τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης σε αστικό και μη περιβάλλον.

*Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο https://goo.gl/qtrmN4 ή στο τηλέφωνο 2310287779.

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.:2310287779

medcollege@medcollege.edu.gr, http://www.medcollege.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.