Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η Γενοκτονία μέσα από τα άρθρα των συναγωνιστών μας Zarakolu, Çetinoğlu, Çilingir, Yaylali

Επιμέλεια Θεοφάνης Μαλκίδης
➤Αφιέρωμα της Εφημερίδας Μακεδονία: Η Γενοκτονία μέσα από τα  άρθρα των συναγωνιστών μας Ragip Zarakolu -Sait Çetinoğlu-  Tamer Çilingir - Yannis Vasilis Yaylali 
Επιμέλεια -εισαγωγικό κείμενο Στέλιος Κούκος
Μεταφράσεις- κείμενο Θ. Μαλκίδης
Εδώ και χρόνια έχουμε αναπτύξει έναν ιστορικής σημασίας ειλικρινή διάλογο με έντιμες προσωπικότητες στην Τουρκία.  Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας που έχει συνέπεια, ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα, δεν αποσιωπά την αλήθεια
και δεν καταναλώνει ούτε ευτελίζει το ζήτημα.
Συνομιλήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους συναθλητές μας, συνεργαστήκαμε σε συναντήσεις σε όλον τον πλανήτη. Το Συνέδριο στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία τον Απρίλιο του 2016 ήρθε ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω. Κάποτε έρχεται η ιστορική στιγμή που πρέπει να μιλήσεις στον τόπο του εγκλήματος για το έγκλημα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί, οι δάσκαλοι του Χίτλερ και των Ναζί.

Ο Ragip Zarakolu, ο Sait Çetinoğlu, ο Tamer Çilingir , ο φυλακισμένος Yannis -Vasilis Yaylali είναι μερικοί από τους συναγωνιστές μας, που είναι δίπλα μας για την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων, η οποία αποτελεί μία από τις σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Έχοντας επίγνωση από την προσωπική μου διαδρομή στην υπόθεση της ανάδειξης της Γενοκτονίας, ξέρω ότι η προσπάθεια θα είναι επίπονη, μακροχρόνια και δύσκολη, στο τέλος όμως είναι βέβαιο ότι θα είναι νικηφόρα. Γιατί έχουμε μαζί μας την αλήθεια και τους συναθλητές μας που δε φοβούνται να μιλήσουν και να πράξουν, ακόμη και στην Τουρκία, στο πιο φασιστικό κράτος του πλανήτη, το κράτος με τις περισσότερες φυλακής στον κόσμο. 

 Συγχαίρω τους συναγωνιστές για την τόλμη και την ανδρεία τους, τους ευχαριστώ που είναι μαζί μας στον ιερό και εν τέλει νικηφόρο αγώνα αναγνώρισης, ζωής και αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.