Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Λεωνίδας Δημητριάδης : Πρέπει να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια και να μετακινηθούν στη συλλογικότητα για να έχει μέλλον η Κεντροαριστερά

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Πρ. γρ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ
Πρ. μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Σημαντικό και κομβικό για τη πορεία της Κεντροαριστεράς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται 30 Ιουνίου.  Αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα. Με εκλογή ηγεσίας από τη βάση και οργάνων του νέου φορέα από το συνέδριο. Με νέο όνομα και σύμβολα.


Βέβαια υπάρχει και το ερώτημα προς τα κόμματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πρέπει να απαντήσουν για την συμμετοχή τους:  Αν συμφωνούν με την αυτοδιάλυση των κομμάτων η επιθυμούν για ένα μεταβατικό διάστημα την διατήρηση του πολυκομματικού (oμοσπονδιακού)χαρακτήρα του νέου σχήματος. 

Μετά από πολλά μπρος πίσω και χάσιμο αρκετού χρόνου, άρχισε πλέον να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Τα ερωτήματα είναι σαφή όπως και το χρονοδιάγραμμα.

Για να δημιουργήσει δυναμική το εγχείρημα, όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και αυτόνομα στελέχη που υπάρχουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής Οικολογίας κ.α πρέπει να συμπράξουν στο νέο φορέα για να διεκδικήσει καθοριστικό και ηγεμονικό ρόλο στις ανακατατάξεις που φαίνεται ότι έρχονται. 

Επίσης τα στελέχη πρέπει να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια που τους διακατέχει και να μετακινηθούν στη συλλογικότητα για να έχει μέλλον η Δημοκρατική Παράταξη. 

Η απόφαση συμμετοχής τους είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει στο εγχείρημα δυναμική που ίσως δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που ενώνουν είναι η επιδίωξη συμμαχίας ανάμεσα στα δυναμικά παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και στις μεγάλες κατηγορίες που βίαια περιθωριοποιούνται από τις ανακατατάξεις της παγκοσμιοποίησης. Ούτε επιστροφή στον κρατισμό , ούτε αποκοπή από τις ρίζες της παράταξης.

Το πολιτικό ιδεολογικό πλαίσιο συμφωνίας πρέπει να είναι ευρύ αλλά και με σαφή όρια τόσο προς τα δεξιά του νέου σχήματος (ΝΔ)όσο και προς τα " αριστερά" του ( ΣΥΡΙΖΑ) . Συγκροτούμε ένα νέο κανονικό κόμμα, μητρώο με υπαρκτά μέλη που να συμμετέχουν στις διαδικασίες, και πολιτικές θα παράγονται από κάτω προς τα πάνω. Ένα κόμμα που θα πάει μπροστά από την κοινωνία, και θα παράγει πολιτική και πολιτικούς

Ένα κόμμα που αρνείται τον ρόλο του μπαλαντέρ στο πλαίσιο του δικομματισμού, δεν συγκροτείται για να συμμαχήσει αλλά για να ηγεμονεύσει αλλάζοντας τους συσχετισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.