Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο Νομοσχέδιο για την Παιδεία ο Γ. Γεωργαντάς

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς ορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο Νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Οργάνωση και τη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης».
Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί τη δημόσια εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, με ρυθμίσεις που υπονομεύουν το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, καταδικάζουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, επαναφέρουν το ακαδημαϊκό άσυλο και καταργούν θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών και φοιτητών, έχουν ήδη απορρίψει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο και η καταψήφισή του κρίνεται απολύτως αναγκαία. 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες της φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο το χαρακτηρίζει η προχειρότητα, ο συγκεντρωτισμός και η γραφειοκρατία. Παρεμβαίνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ανευθυνότητα, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία προοπτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.