Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μέρες απαξίωσης της Ειδομένης από την Πολιτεία

Γράφει ο Πάνος Μόλλιας
Οι μέρες του καλοκαιριού στάθηκαν αφορμή για να περάσω κάποιες μέρες χαλάρωσης. Μέσα σε αυτές τις μέρες επισκέφτηκα την Ειδομένη. Είχα υποσχεθεί τον κυρ Παναγιώτη άλλωστε ότι δεν θα ξεχάσω όπως όλοι οι υπόλοιποι την Ειδομένη. 
Λίγο μετά την καλοκαιρινή Βροχή έφτασα στον προορισμό που κάποτε ήταν το σημείο αναφοράς για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Τον κυρ Παναγιώτη δεν τον συνάντησα αλλά αντίκρισα στο σημείο που υπήρχε ο παράνομος καταυλισμός η φύση να έχει προχωρήσει και η βλάστηση να αρχίζει αν καλύπτει ακόμα και τα τσιμεντένια έργα. 

Η εγκατάσταση ηλεκτροδότησης του τότε παράνομου καταυλισμού είναι ένα σημάδι που μας θυμίζει τι υπήρχε. Άλλο σημάδι η περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής. Τέλος αντίκρισα το θλιβερό θέαμα των σκουπιδιών του παράνομου καταυλισμού. 

Ρούχα, σκηνές και διάφορα πράγματα που χρησιμοποιήσουν οι μετανάστες και πρόσφυγες, μαζεύτηκαν αλλά εδώ και ένα χρόνο αποτελούν σημείο μόλυνσης, ένα ακόμα σημάδι απαξίωσης του τόπου αυτού από την πολιτεία

Ένας χρόνος μετά μπορούμε να μιλήσουμε για ρατσισμό σε βάρος των κατοίκων. Η πολιτεία έπαιξε στην πλάτη τους ένα παιχνίδι και σε αντίθεση με άλλους κατοίκους σε νησί αρνούνται να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις στους κατοίκους.

Ναι η πραγματικότητα είναι αυτή. Η Ειδομένη εξυπηρέτησε πολλούς σκοπούς και μόλις έσβησαν τα φώτα οι κάτοικοι απαξιώθηκαν από την πολιτεία.

Ξεχάστηκαν

Ο αριθμός παροχής ρεύματος μένει να μαρτυρεί ότι λειτούργησε με την ανέχεια της πολιτείας ο παράνομος καταυλισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.