Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τατίδης: "Σταματήστε τα παιχνίδια με το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς κύριοι της Ν.Δ."

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Όλα ήταν έτοιμα για την μεταφορά του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς από τα κτίρια του Ο.Α.Ε.Δ. στο νέο κτίριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο ένα μέρος της δαπάνης λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος, χαρακτηριστικά όμως έχει εγκριθεί το ποσό για την μεταφορά των υλικών από το κτίριο του Ο.Α.Ε.Δ., στο νέο κτίριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς. 
Μέσα στην κίνηση αυτή υποσχέθηκε ο Δήμαρχος για την καθαριότητα του κτιρίου και του προαύλιου χώρου, η διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας περίμενε την ανακοίνωση του τέλους των εργασιών καθαριότητας και αντί αυτού πήρε την επιστολή πως ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού. 

Έπρεπε να περάσουν 2,5 μήνες για να αποφασίσουν πως δεν μπορούν να κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν. Από πληροφορίες μου τα χρήματα που ήταν για τον καθαρισμό του κτιρίου από την διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δαπανήθηκαν για άλλο έργο, τώρα ψάχνονται ποιος θα αναλάβει το έργο καθαρισμού, απολύμανσης, απεντόμωσης του κτιρίου.

Αυτά κύριοι είναι παιχνίδια σε βάρος της πόλης. Ούτε οι φωνές για νέες σχολές και καινούργια τμήματα συνεχώς από τον κύριο Γεωργαντά είναι για τώρα, αυτά είναι περί δημιουργίας εντυπώσεων.

Πρέπει πρώτα να γίνει το αυτονόητο, να μεταφερθεί η στέγαση των υπαρχόντων φοιτητών στο νέο κτίριο και αφού γίνει αυτό, και αφού εκτιμηθεί ο χώρος, ο τόπος οι δαπάνες θα ζητηθούν νέα τμήματα για το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς.

Και για να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα σενάρια, η μεταφορά προσδιορίζεται στις αρχές του Οκτωβρίου, όχι αόριστα μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 που σημαίνει μέσα στον χρονικό διάστημα πρώτη Σεπτεμβρίου 2017 έως δεκαπέντε Ιουνίου 2018. Εάν μείνει να γίνει έτσι, με τις ανοχές των Κιλκισιωτών, τότε να είστε βέβαιοι κάτι άλλο θα προκύψει για να μη γίνει η μετεγκατάσταση των φοιτητών στο νέο κτίριο.

Αντί λοιπόν να δημιουργούν εντυπώσεις ας ασχοληθούν να λύσουν το συγκοινωνιακό πρόβλημα που θα προκύψει αμέσως μετά. 

Προτείνω αστική συγκοινωνία ανά μία ώρα με κίνηση από τον χώρο της Περιφέρειας, Νομαρχίας διανύοντας την 21η Ιουνίου, την Παπαλουκά (επιστροφή από Π.Μελά), από εκεί την Βενιζέλου και τερματισμός στα Τ.Ε.Ι, με κόμβο και φανάρι στην διασταύρωση του δρόμου Μεταλλικού και ΤΕΙ. 

Η διαδρομή εξυπηρετεί όλη το κέντρο του Κιλκίς, την μετάβαση προς Περιφέρεια με τις διάφορες υπηρεσίες, το Νοσοκομείο. Πρέπει λοιπόν να μεριμνηθεί και η αστική συγκοινωνία στην διαμόρφωση της 21ης Ιουνίου που σχεδιάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.