Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Θεσσαλονίκη: Αθλητικό διήμερο στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Δελτίο τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ η Οργάνωση Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει φέτος στις 3-4 Σεπτέμβρη Αθλητικό Διήμερο.

Η πείρα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση τον προηγούμενο αιώνα και στο κομμάτι του αθλητισμού είναι χαρακτηριστική. Η πολιτιστική πρόοδος της κοινωνίας ήταν συνυφασμένη με την πρόοδο της φυσικής αγωγής του λαού και ειδικότερα της νεολαίας. 

Η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός ήταν αλληλένδετο μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων , καθώς και της επιστημονικής οργάνωσης της εργασίας και της δομής του σοσιαλιστικού τρόπου ζωής.

Από την ίδια την αντίληψη της ΚΝΕ για τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει χορηγούς και σπόνσορες, η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του Διημέρου είναι δωρεάν. 

Σκοπός της είναι να αναδείξει την τεράστια ανάγκη της νεολαίας για μαζική ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό που σήμερα εμποδίζεται από την υποστελέχωση των αντίστοιχων υποδομών, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την πλήρη έλλειψη τους. 

Παράλληλα να καταδικάσει τα φαινόμενα της σαπίλας που χαρακτηρίζουν τη σημερινή αθλητική πραγματικότητα με τα συνεχόμενα σκάνδαλα ντόπινγκ και χρηματισμού που αποκαλύπτονται συνέχεια εξαιτίας της αντιμετώπισης και του αθλητισμού ως ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων

Για όλα τα παραπάνω η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν μαζικά στο Αθλητικό Διήμερο που διοργανώνει. Καλεί τους νέους και τις νέες της πόλης μας να παλέψουν για μαζί για έναν αθλητισμό που δεν θα έχει επίκεντρο το κέρδος, δεν θα είναι εμπόρευμα.

Το πρόγραμμα του Διημέρου:
Κυριακή 3 Σεπτέμβρη στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου (Νέα Παραλία)

➤18:30-20:30. Αγώνα επίδειξης σκάκι «σιμουλτανέ», από τον Θάνο Μαστροβασίλη, grand maitre, μέλος της Εθνικής και πρωταθλητής Ελλάδας 2015.

19:00-20:00. Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων

20:00. Ομιλία- συζήτηση με θέμα «Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στον αθλητισμό» με ομιλητές τους:Σάββα Κωφίδη, προπονητή ποδοσφαίρου και Αριστείδη Θάνο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

21:00. Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου 3 χλμ με τερματισμό στο Ποσειδώνιο (Μέγαρο Μουσικής).

Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στο Ποσειδώνιο (Ν. Παραλία)

18:00 Τουρνουά Μπάσκετ 3x3, στα γήπεδα του Ποσειδωνίου

Τηλέφωνα συμμετοχής:

Μπάσκετ: 6978419042

Σκάκι: 6977809880

Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου: 6980119626

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.