Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Συνάντηση Βούλας Πατουλίδου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου την υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλος.Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με κ. Πατουλίδου απευθυνόμενος προς αυτήν της είπε: “Έκλεισες 25 χρόνια από τότε που μας γέμισες περηφάνια και χαρά, του Σωτήρος ήταν. Τα 25 χρόνια σου σε βρίσκουν στους Αγίους Τόπους όπου η παρουσία μας εδώ είναι χιλιόχρονη. Ευλογημένη να ’σαι για να συνεχίσεις απ’ όπου επιλέξεις, να υπηρετείς τα ιδανικά και τις αξίες της πατρίδας μας. Ο Ελληνισμός είναι οικουμενικός και το αναγνωρίζουν περισσότερο οι ομογενείς μας και οι ξένοι. Καιρός είναι να το υποστηρίξουν και όσοι ζουν εντός των συνόρων του τόπου μας με συνέπεια”.

Στην υπενθύμιση του Πατριάρχη ότι παρευρέθηκε στις εργασίες για την Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, η κα.Πατουλίδου σημείωσε πως η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, είχε συμβάλει στη συγκεκριμένη δράση, στηρίζοντας οικονομικά τις εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Βυζαντινής ιστορίας της πόλης.

Ο Μακαριώτατος τίμησε την κ. Πατουλίδου με την προσφορά χρυσού σταυρού ενώ από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης αφιέρωσε στον Πατριάρχη το βιβλίο της “στον Ιεράρχη που τιμά την Ορθοδοξία μας, στον αγωνιστή θεματοφύλακα της πίστης μας, σε χαλεπούς καιρούς και σε τόπους σκληρούς”.

Στην συνέχεια, με τις ευλογίες του Μακαριότατου. η κ. Πατουλίδου συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ.κ. Ησύχιο, εκπρόσωπο του Πατριάρχη, επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο και άλλα προσκυνήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.