Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Λαμπρός ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Πανδήμως εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.
Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι.Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Κιλκισιωτών που προσήλθαν για την πανήγυρη του Ιερού Ναού για να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό και την αποκάλυψη της αληθείας του Κυρίου, του Φωτός που δημιούργησε τον κόσμο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχόντων του Λαού της ακριτικής πόλεως καθώς και μεγάλης αντιπροσωπείας Στρατιωτικών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας.

Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής τελέστηκε λαμπρή πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου του Κιλκίς, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και Ιερέων της πόλεως ενώ προ της απόλυσης ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε κατά το έθος σταφύλια, τα οποία και μοιράστηκαν στους πιστούς.

"Ο Θεός μας δίδει πολλές ευκαιρίες για να κατανοήσουμε τη χάρη Του και την ευλογία Του και δεν μας στερεί τίποτα" είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς στη σύντομη προσλαλιά του και έθεσε τον προβληματισμό πως οι Χριστιανοί αποδέχονται τη χάρη αυτή.

"Έχουμε το πλάτος και το εύρος να αντιληφθούμε τη χάρη αυτή, να τη ζήσουμε και να την βάλουμε στην καρδιά μας και στη ζωή μας;" αναρωτήθηκε και συνέχισε: "Συνήθως βάζουμε τους όρους μας και αρχίζουμε τους συμβιβασμούς και τις απαιτήσεις μας" προσκαλώντας τους ευσεβείς πιστούς σε μία νέα ουσιαστική αρχή με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό γεμάτα από Χριστό, χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις, με πόθο και αγάπη για τον Σωτήρα μας.

Στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζιούτα και Ταχτσίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κα. Τσοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου κ. Παπαδάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Πασσαλίδης, ο Υποδιοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο "Πόντος" Συνταγματάρχης κ. Μποσμαλής, ο Αστυν. Διευθυντής του Νομού κ. Ταλαμπίρης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.