Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

1,8 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες

Κονδύλια ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, για την «Καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης για άτομα με αναπηρίες».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενέκρινε τη σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της οποίας 170 άτομα με αναπηρίες αφενός θα λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης, αφετέρου θα αποκτήσουν τα εφόδια για την επαγγελματική και κοινωνική ένταξή τους, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

«Το μεγάλο αυτό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρίες, που δεν αφορά μόνο στην ενίσχυση των ιδίων, αλλά και στη δημιουργία ενός κοινωνικού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις απέναντί τους, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. 

Γι’ αυτό πέρα από τις δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πρακτικής άσκησης τουλάχιστον 170 ατόμων με αναπηρίες, στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και δράσεις ενημέρωσης των δήμων, των εργοδοτικών και κοινωνικών φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε δράσεις όπως τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών, μέτρων και προγραμμάτων για τα άτομα με αναπηρίες και συναλλάσσονται μαζί τους, αλλά και στην άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων στο επίπεδο των εργοδοτών σχετικά με τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, όπως άλλωστε και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ίδιων των αναπήρων. 

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με δυο κεντρικούς πυλώνες: Κοινωνία – Δικαιώματα και Εργασία – Κοινωνική Ένταξη. Μια παρέμβαση, που δίνει υπόσταση στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Πολιτεία με την κύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε δυο κύριες ενότητες:

1. Προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και ένταξη της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις περιφερειακές και τοπικές πολιτικές.

2. Προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.