Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ καινοτομίας «MAZINNOV»

Το 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ καινοτομίας « MAZINNOV» θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2017. 
Δελτίο τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας 
Το ελληνικό δυναμικό σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών είναι αξιόλογο και πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω. Αυτός ο θησαυρός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας και της καινοτομίας στον χώρο των πολιτών, όπου η Ελλάδα παρουσιάζεται ως πρωτοπόρος.


Η Γαλλία κατατάσσεται 3η χώρα για την καινοτομία, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία και προηγείται όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών (κατάταξη Clavirate Analytics 2017). Ο δυναμικότερος δημόσιος οργανισμός καινοτομίας ανά τον κόσμο είναι γαλλικός (η CEA : Επιτροπή Aτομικής Eνέργειας και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας). Η μεγαλύτερη ψηφιακή θερμοκοιτίδα ανά τον κόσμο βρίσκεται στο Παρίσι (Σταθμός F). Το 2016, οι γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις συγκέντρωσαν περισσότερα από δύο δις ευρώ επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Το ελληνικό οικοσύστημα φιλοδοξεί ένα διεθνές άνοιγμα. Το γαλλικό οικοσύστημα αναζητά συνεργασίες στο εξωτερικό. Αυτή η σύγκλιση συμφερόντων βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για το μέλλον που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της ελληνογαλλικής συνεργασία. .

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2016

Στις 25 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η πρώτη συνάντηση ηγετών του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, με 400 συμμετοχές, 75 ομιλητές μεταξύ των οποίων 15 θερμοκοιτίδες, 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, 10 τράπεζες και χρηματοδοτικά ιδρύματα, 31 νεοφυείς και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, 9 ώρες αδιάκοπου πιτσαρίσματος, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια.

Αυτό το Φόρουμ υπήρξε η πρώτη πράξη αμοιβαίας αναγνώρισης των συντελεστών της καινοτομίας, Γάλλων και Ελλήνων. Ανέδειξε μια κοινή θεώρηση της καινοτομίας που στηρίζεται στην πολιτισμική μας εγγύτητα και τη σημασία που αποδίδουμε στον κοινωνικό σκοπό της καινοτομίας.

Το δίκτυο MAZINNOV γεννήθηκε χάρη στη βούληση των συμμετασχόντων στο πρώτο Φόρουμ καινοτομίας να συνεχίσουν τις ανταλλαγές και τις συνεργασίες. Η χάρτα MAZINNOV, που αποτυπώνει τις αξίες και τις αποστολές του νέου δικτύου, υπεγράφη από 135 ιδρυτικά μέλη. Εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα μέλη και υποστηρίζει πρωτοβουλίες, συνεργασίες, εκδηλώσεις και κινητικότητα μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων.


Στο MAZINNOV ανήκει άλλωστε η πρωτοβουλία της συμμετοχής ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων σε μεγάλα γεγονότα στο Παρίσι, όπως το Hacking του Δημαρχείου και η έκθεση VivaTechnology. Στους Έλληνες φοιτητές προσφέρονται επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας.

Το Φόρουμ MAZINNOV 2 στοχεύει στην εδραίωση του δικτύου
Με σκοπό την ενθάρρυνση της ανάδυσης και της ανάπτυξης καινοτόμων σχεδίων, η δημιουργικότητα των νεοσύστατων επιχειρήσεων πρέπει να τροφοδοτείται από την εμπειρία των πραγματογνωμόνων στον χώρο τους. Επίσης, ο πλούτος των ιδεών αυτής της δεξαμενής πρέπει να αναδειχθεί ώστε να διευκολυνθούν οι φορείς λήψης αποφάσεων και οι επιχειρηματίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι οικοδομούν τον κόσμο του αύριο.

Η πρωτοτυπία του Φόρουμ MAZINNOV 2 έγκειται στη συνάντηση του κλασικού οικοσυστήματος καινοτομίας με όλους όσους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη θέση τους, είναι φορείς καινοτόμων ιδεών και οραματίζονται τον κόσμο του αύριο. Η επιλογή αυτή υπέρ της κατάργησης των στεγανών και της ποικιλομορφίας αποτελεί φιλοδοξία του δικτύου MAZINNOV.

Από τις δύο αυτές διαπιστώσεις, προέκυψαν οι δύο έννοιες του επόμενου φόρουμ MAZINNOV 2: « Υιοθέτησε μια start-up » και « Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο » είναι οι δύο πυλώνες της εκδήλωσης που θα διαρκέσει ένα διήμερο και θα συγκεντρώσει όσους δεν φαντάζονται το μέλλον απλά και μόνον σαν μια αυξημένη ή δυνητική πραγματικότητα του παρόντος αλλά ως νέο πρότυπο εντελώς ρηξικέλευθο.

« Υιοθέτησε μια start-up»: επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν μια νεοσύστατη επιχείρηση.

« Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο»: νέοι και λιγότερο νέοι καλούνται να σκεφθούν την Ελλάδα του αύριο και να οραματισθούν το 2050.

Το Φόρουμ MAZINNOV 2 στοχεύει στο εξής κοινό:
Εκπροσώπους του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μέλη ή όχι του δικτύου MAZINNOV (επιχειρήσεις νεοσύστατες και μη, θερμοκοιτίδες, κλάστερς, εργαστήρια, συλλόγους, δίκτυα, …).

Εκπροσώπους ακαδημαϊκών και επιστημονικών κοινοτήτων σε διασύνδεση με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Ενεργά μέλη του δικτύου Η Νεολαία που καινοτομεί.

Χρήστες ή δυνητικούς χρήστες των makerspace καινοτομίας.

Μεγάλες γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις.

Τράπεζες, επενδυτές και επιμελητήρια.

Υπουργεία και δημόσιοι θεσμοί.

Τοπικές αυτοδιοικήσεις Ελλάδος και Γαλλίας.

Φοιτητές.

Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολεία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ MAZINNOV 2
Μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα για συμμετοχή :
Κάθε ελληνική ή γαλλική επιχείρηση ή άλλη δομή, ανεξάρτητα από το καθεστώς και τον τομέα δραστηριότητάς της που επιθυμεί να υιοθετήσει μια start-up, ελληνική ή γαλλική καινα συνοδεύσει την ανάπτυξή της σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Κάθε νεοσύστατη επιχείρηση ή φορέας ελληνικού ή γαλλικού πρότζεκτ, ανεξάρτητα από το καθεστώς και τον τομέα δραστηριότητάς του, που αναζητά διεθνές άνοιγμα για να αναπτύξει την δική του καινοτομία.

Κάθε άτομο φορέας μιας ρηξικέλευθης ιδέας που συνδέεται με ένα από το θέματα του «Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο».

Μπορούν να είναι χορηγοί :
Κάθε επιχείρηση, θεσμός ή οργάνωση που επιθυμεί να υποστηρίξει τους νεοσσούς της καινοτομίας και συμμερίζεται τις αξίες της χάρτας MAZINNOV.

Κάθε ΜΜΕ που ενδιαφέρεται για την καινοτομία.

Κάθε άτομο που επιθυμεί να υποστηρίξει το δίκτυο MAZINNOV.

Προβολή για τους χορηγούς :
Το πλάνο επικοινωνίας στηρίζεται σε μιαν εκστρατεία προώθησης στα κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυα στη Γαλλία και στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην προβολή της εκδήλωσης στο σύνολο των εργαλείων επικοινωνίας του δικτύου MAZINNOV, της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ο αριθμός και η ποιότητα των ελληνικών και γαλλικών συμμετοχών αλλά και η αναμενόμενη σημαντική προσέλευση του κοινού θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τα ελληνικά και γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικότερα από τον γραπτό τύπο και την τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια των ημερίδων θα λειτουργήσει αίθουσα τύπου για τη διευκόλυνση των συνεντεύξεων και των συναντήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.