Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Ιδανικό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Μόλις δυο εβδομάδες πέρασαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς κι ήδη το πρώτο project της χρονιάς είναι σε εξέλιξη στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς. Το πρόγραμμα σύμπραξης Α' και ΣΤ' τάξεων "Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου" ξεκίνησε, για 3η χρονιά φέτος, την ημέρα του Αγιασμού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' ετοίμασαν την υποδοχή των παιδιών της Α', υιοθετώντας από ένα πρωτάκι κι αναλαμβάνοντας να το προσέχουν και να το υποστηρίζουν στην ένταξή του στο δημοτικό σχολείο. Ήταν μια χαρούμενη κι ενδιαφέρουσα διαδικασία για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα "αδέρφια" συστήθηκαν μεταξύ τους με ένα μπαλόνι και σχημάτισαν την πράσινη (Α1) και την πορτοκαλί ομάδα (Α2). Αφού είπαν μερικά πράγματα για τον εαυτό τους στον κύκλο γνωριμίας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και τους δασκάλους τους, τον κ. Γιώργο Τερζιάδη και την κα Έλλη Κεσίδου αντίστοιχα.

Η γνωριμία των "αδερφιών" θα συνεχιστεί και η σχέση τους θα χτιστεί σταδιακά στην καθημερινότητα του σχολείου, από την υποδοχή τους το πρωί ως την υποστήριξη στα διαλείμματα, την καθοδήγηση στις μεγάλες δράσεις του σχολείου και τη συνεργασία στις κοινές, μεταξύ τους δράσεις. Αναμένεται μια συναρπαστική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.