Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Τι λέει το ΚΚΕ για την “αξιολόγηση” των Δημοσίων Υπαλλήλων και την ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ 
ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ από κοινού ψήφισαν την τροπολογία Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το αντιλαϊκό περιεχόμενο του νόμου Βερναδάκη (ν. 4369/2016).
Με βάση την τροπολογία, καλούνται προϊστάμενοι και διευθυντές να αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με κριτήριο τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στόχους (ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, κ.ά), τη συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων “εντός κι εκτός υπηρεσίας”, την πίστη στους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους, τη σύνδεση της “αξιολόγησης” με την περικοπή του μισθού και τις απολύσεις (βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι παρά την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, από κοινού δυναμώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, οικοδομούν ένα δημόσιο τομέα, ένα κράτος, πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα και το λαϊκό κίνημα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη, τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη ΝΔ και τους δορυφόρους τους. Σε κοινό αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.