Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η μεγάλη ώρα της Κεντροαριστεράς

Γράφει ο
Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Η πιο μεγάλη ώρα για τον κατακερματισμένο και πολύπαθο τα τελευταία χρόνια χώρο της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού Κέντρου, Σοσιαλδημοκρατίας έχει φθάσει. H ώρα να ξανασυναντηθούν οι μεγάλες δυνάμεις του προοδευτικού ρεύματος. Η ώρα της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Η ώρα της πρόκλησης του δημοκρατικού χώρου και της πρόσκλησης του κάθε προοδευτικού πολίτη.

H ώρα της διαμόρφωσης ενός ισχυρού πλειοψηφικού Κινήματος με δυνατή φωνή και φιλοευρωπαϊκό στίγμα που μπορεί να καταλήξει στηνπροοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Για να συμβεί αυτό απαιτούνται όμως τρεις προϋποθέσεις.

Ενότητα-Διεύρυνση- Ανανέωση. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και αυτότο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.

Ενότητα. Το φυσιολογικό θα ήταν να προηγηθεί η θεσμική συγκρότηση του νέου φορέα και να ακολουθήσει η εκλογή αρχηγού και όχι το αντίστροφο. Η ανοιχτή όμως διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για το νέο ξεκίνημα. Δεν αρκεί όμως. Πρέπει και στο τέλος αυτήςτης διαδρομής να είμαστε και πάλι μαζί ενωμένοι σα μια γροθιά. Όχι σαν ανταγωνιστές αλλα σαν συνιδρυτές για την δημιουργία της μεγάληςΔημοκρατικής Παράταξης.

Διεύρυνση. Οι πολλές υποψηφιότητες δεν διαιρούν, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν δυνάμεις και αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία τουεγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια των αποκλεισμών. Κάθε άλλο. Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων ώστε με την μαζική συμμετοχή των πολιτών ναπετύχουμε την αναγέννηση της παράταξης και την ανάδειξή της σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Μακριά από προσωπικούς καιροσκοπισμούς, με μιάπολιτική ηθική, με κινήσεις και πρακτικές που θα προσελκύουν και δε θα αποδιώχνουν τους πολίτες.

Αν θέλουμε όμως να πετύχουμε την αλλαγή των συσχετισμών και του πολιτικού χάρτη χρειάζεται κάτι βαθύτερο και κάτι ουσιαστικότερο. Χρειάζεταιμια μεγαλύτερη ανατροπή.

Τρίτη λοιπόν προϋπόθεση είναι τα χαρακτηριστικά πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

Μια λέξη ακούγεται στις καθημερινές συζητήσεις με τους πολίτες. Ανανέωση. Ένας νέος άνθρωπος να βγει μπροστά. Χωρίς να ακυρώνεται ηπολιτική διαδρομή και προσφορά κανενός, είναι η ώρα να τολμήσουμε και να αναδείξουμε στην ηγεσία του νέου φορέα έναν νέο άνθρωπο.

Όχι μόνο ηλιακά αλλά και από πλευρά νοοτροπίας και προσέγγισης. Ένα πολιτικό στέλεχος που συμβολίζει τη νέα σελίδα του χώρου, που θαενσαρκώνει τα οράματα της νέας γενιάς, με ευρωπαϊκή εμπειρία και προσήλωση στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας.

Μια νέα φωνή που δε θα ακολουθήσει την πεπατημένη του παρελθόντος αλλά θα φέρει ένα νέο ήθος και ένα νέο ύφος.

Είναι η ώρα να πάμε ένα βήμα μπροστά. Να τολμήσουμε, να αλλάξουμε, να ανανεωθούμε.

Για να γίνει και πάλι η Δημοκρατική Παράταξη, πρωταγωνιστής.

Για να φύγουμε από τα μικρά κόμματα των στελεχών και των ''μηχανισμών'' του σήμερα, και να πάμε με το λαό της παράταξης, στην Παράταξη πουυπάρχει στην κοινωνία.

Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.