Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς

Με τη συμμετοχή πολλών Κιλκισιωτών για δεύτερη φορά από τη σύσταση της πανηγύρισε τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, η ομώνυμη Ιερά ανδρώα Μονή που βρίσκεται 3 χιλ. έξω από την πόλη του Κιλκίς.
Το μικρό Μοναστηράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που αρχίζει χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει, και το βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, υποδέχθηκε τους πιστούς που προσήλθαν το διήμερα για να τιμήσουν τον σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας που διακρίθηκε για την μετάνοια και την καρτερία του και να συμμετέχουν στον μέγα Αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του Ηγουμένου της Ι. ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου. 

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς μίλησε για τον πλούτο της Αγίας Εκκλησίας μας, για όσα λέγουν οι υμνωδοί, οι ψαλμωδοί και οι μελωδοί και που όλα αυτά στηρίζονται στις ρήσεις, στα αποφθέγματα και στις εμπειρίες των Πατέρων και αποδίδονται στους Αγίους που αποτελούν τις ζωντανές εικόνες της Βασιλείας του Θεού.

"Όσο οι άνθρωποι εμβαθύνουν στα γεγονότα και στα μεγαλεία της Εκκλησίας μας τόσο ανακαλύπτουν έναν εσωτερικό πλούτο που δεν θέλουμε να εξωτερικευτεί. Οι χάρες και δωρεές που δίδει η Εκκλησία είναι τόσο μεγάλες που οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε και στην καρδιά μας και μέσα από τον τρόπο έκφρασης της ζωής μας" είπε και υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι δεν αφήνουν την καρδιά τους ανοιχτή να δεχθεί τη Χάρη του Θεού γι' αυτό και δέχονται κάθε τι κοσμικό και γήινο, σχηματικό και ανθρώπινο. 

Τους ύμνους απέδωσαν κατά θαυμαστό τρόπο η χορωδία αναλογίων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου - Κορδελιού υπό τον χοράρχη κ. Παναγιώτη Γωνιάδη.

Μεταξύ των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι Κ. Ζιούτα και Δ. Τσαντάκης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Κιλκίς κα. Τσοπούλου, ο πρ. Βουλευτής κ. Πασσαλίδης, κ.α.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε κέρασμα από τους Πατέρες της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.