Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τι λέει το ΚΚΕ για το ατύχημα του σχολικού λεωφορείου στη Ραιδεστό

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Χθες το μεσημέρι 65 μαθητές Δημοτικού κινδύνεψαν σοβαρά, καθώς το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού προς Λακκιά – Φιλοθέη – Ραιδεστό τυλίχτηκε στις φλόγες! Οι μαθητές της Φιλοθέης και της Ραιδεστού αποβιβάστηκαν άρον άρον στη Φιλοθέη, όταν το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, ενώ το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας (και στο συγκεκριμένο σχολείο) με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορείων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει.

Έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το συμβάν!

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια είναι η ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα μεταφορών, που θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τις σχολικές μεταφορές με σύγχρονα και κατάλληλα οχήματα και συνοδούς σε όλα τα δρομολόγια.

Με αυτό το αίτημα καλούμε το λαό της περιοχής μας και ιδιαίτερα τους γονείς να αγωνιστούν, κόντρα στην πολιτική της Κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει τις μεταφορές σε εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.