Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγές σε άδειες οδήγησης, πρόστιμα προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Αλλαγές σε άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης. «Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Τα δρακόντεια μέτρα αυτό που φέρνουν είναι μη μέτρα»

Επισήμανε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και κυρίως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας αφού καθημερινά οι νεκροί, οι τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, πλήττουν την ελληνική οικογένεια.

Πρωτοπορία των Τρικάλων στις "έξυπνες" μεταφορές
Για πρώτη φορά, κυκλοφόρησε όχημα χωρίς οδηγό, σε αστικό περιβάλλον. Αυτό επιτεύχθηκε το περασμένο φθινόπωρο στην πόλη των Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2015 - Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.490 δρομολόγια και διανύθηκαν 3.580 χιλιόμετρα, μεταφέροντας 12.138 επιβάτες.

«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Μεταφορών», σχολίασε ο κ. Άγγελος Aμδίτης, διευθυντής έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), στην απολογιστική παρουσίαση του προγράμματος CityMobil2.

Το βραβείο sport auto 2017 κέρδισε το Honda Civic Type R
Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «sport auto» ψήφισαν το Civic Type R της Honda ως το «Καλύτερο εισαγόμενο μικρομεσαίο σπορ αυτοκίνητο» στη φετινή έκδοση του θεσμού. Πάνω από 13.000 αναγνώστες ανέδειξαν το Civic Type R ως το καλύτερο στην κατηγορία του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Είναι η δεύτερη φορά που η Honda γεύεται την επιτυχία στον διαγωνισμό «sport auto», καθώς η προηγούμενη γενιά 2015 Civic Type είχε κατακτήσει τον ίδιο τίτλο. Το νέο Civic Type R επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, έχοντας έναν βελτιστοποιημένο κινητήρα 2.0 VTEC Turbo που φέρνει 320 ίππους στον δρόμο.

Η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 272 χλμ./ώρα, με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και το βελτιστοποιημένο πακέτο αεροδυναμικής να παρέχουν εξαιρετική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.