Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Τέλη συντήρησης νεκροταφείων: "Όποιος δεν θέλει να πληρώσει, λέει δεν πληρώνω και δεν πληρώνει"

Ανακοίνωση δήμου Παιονίας
Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τα τέλη συντήρησης νεκροταφείων που αποστέλλονται στους δημότες για πληρωμή και καλόν είναι να διευκρινιστούν κάποια πράγματα.

Δυνάμει του Ν. 1080/1980 «περί προσόδων των ΟΤΑ» καθορίζεται ότι τα δημοτικά τέλη για τις υπηρεσίες των δήμων καλύπτουν όλες γενικά τις ετήσιες δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο Δήμος για τη συντήρηση ή βελτίωση των έργων και τη λειτουργία της αντίστοιχης υπηρεσίας. 

Τα τέλη αυτά σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στις διατάξεις του Ν. 2503/97, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και το ύψος των καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τέλη αυτά για το δήμο μας είναι 10 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογενειακή μερίδα (όχι για κάθε πρόσωπο) και αφορούν τις δαπάνες καθαριότητας και συντήρησης των νεκροταφείων του Δήμου.

Κάποιος που έχει οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Παιονίας και δεν θέλει να πληρώνει τα τέλη συντήρησης νεκροταφείων, μπορεί να κάνει υπεύθυνη δήλωση και να πει ότι δεν θέλω να πληρώνω τα τέλη νεκροταφείου.

Για όποιον όμως έχει γεννηθεί στον Δήμο Παιονίας αλλά είναι δημότης σε άλλο δήμο της χώρας και υπάρχει επιθυμία των οικείων να ταφεί στο Δήμο Παιονίας, υπάρχουν τα αναλογούντα τέλη ταφής για τους μη δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.