Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πατουλίδου για τις διαφημιστικές πινακίδες: "Το γραφικό της ιστορίας να τελειώσει"

Στην ανάγκη του εντοπισμού των υπευθύνων και της επιβολής προστίμων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

“Για πρώτη φορά δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμουμε ως Αντιπεριφέρεια στο έργο της Αποκεντρωμένης για την αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων και των αεροπανό από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου, τονίζοντας πως “καθ΄υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της και με μόνο κριτήριο την απορρύπανση και την ασφάλεια των οδηγών, η Μητροπολιτική Ενότητα συνέβαλε με συνεργεία της και εθελοντές του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην απομάκρυνση εκατοντάδων πινακίδων καθώς και κλαδιών, πεσμένων δέντρων και άλλων αντικειμένων.”

Πάραυτα, η εικόνα ξανά στους δρόμους είναι απογοητευτική, γιατί μετά από λίγες ημέρες σε πολλά σημεία εντοπίστηκαν νέα διαφημιστικά πανό, προκαλώντας το θυμό και την αγανάκτηση της κ. Πατουλίδου. “Αν χρειαστεί, καθ΄υπέρβαση, να ξαναβγούν τα συνεργεία μας στους δρόμους, θα το κάνουμε. Αλλά ως ένα σημείο. Το γραφικό της ιστορίας πρέπει να τελειώσει!” τόνισε η κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Η κ. Πατουλίδου σε μια αποστροφή της δήλωσης της αναρωτιέται “πόσες φορές θα καθαρίσουμε τους δρόμους από την αποκρουστική αυτή εικόνα;“ και συνεχίζει αναφέροντας πως “εξαντλείς τις δυνάμεις σου κάνοντας συνεχώς την ίδια δουλειά ενώ οι πολίτες απογοητεύονται με αυτό το παιχνίδι γάτας ποντικού! 

Σε νέα επικοινωνία μου με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Ιωάννη Σάββα έλαβα ξανά τη διαβεβαίωση της Διοίκησης ότι δεν θα είναι καθόλου ελαστική και τα πρόστιμα που είναι να επιβληθούν θα επιβληθούν. 

Επίσης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα, θα φωτογραφηθούν τα σημεία που εντοπίστηκαν οι νέες πινακίδες έτσι ώστε με τη χρήση GPS και των χαρτών της Google να αποδεικνύεται η παρανομία για να επιβληθούν τα πρόστιμα σύμφωνα με τον νόμο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.