Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

SOS εκπέμπει το Λύκειο Γουμένισσας


Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Γουμένισσας προς τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς, με θέμα "Αίτημα κάλυψης εκπαιδευτικών, Μαθηματικού και Φιλολόγου"
"Κύριε Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε πως από 11-9-2017, δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του σχολείου μας δε διδάσκονται το μαθήματα των Μαθηματικών αλλά και όλα τα Φιλολογικά  λόγω μη κάλυψης των κενών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Μας έχετε ενημερώσει τηλεφωνικά, πως έχετε ζητήσει νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της Γουμένισσας , αλλά και πως υπάρχουν αρκετά ακόμη κενά σε σχολικές μονάδες του νομού Κιλκίς και το υπουργείο δεν προχωράει σε προσλήψεις ανάλογες των αναγκών του νομού μας.

Έτσι με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα και υπολογίζοντας πως οι μήνες διδασκαλίας έως 15 Ιουνίου του 2018 είναι οκτώ (8), αφαιρώντας τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πάσχα τελικά απομένουν εφτά (7) μήνες , δηλαδή οι μαθητές έχουν χάσει το 14% των διδακτικών ωρών!

Σας υπενθυμίζουμε πως και πέρυσι υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και τοποθετήθηκε καθηγητής μαθηματικών στο Λύκειο της Γουμένισσας στο τέλος του μηνός Οκτωβρίου με αποτέλεσμα η διδακτική ύλη να μην διδαχτεί σωστά και μεθοδικά όπως πρέπει.

Σήμερα μάλιστα ξεκίνησε κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές με μοναδικό αίτημά τους, την κάλυψη όλων των προαναφερόμενων κενών από καθηγητές.

Όλοι μας γνωρίζουμε την ευαισθησία της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση και την προσπάθειά της να περιορίσει την παρα-εκπαίδευση και τα φροντιστήρια, για αυτό σας παρακαλούμε να κάνετε κάθε προσπάθεια εσείς, αλλά και όλοι οι αποδέκτες αυτού του εγγράφου για την άμεση στελέχωση του Λυκείου μας.

Παρακαλούμε να πρωτοκολληθεί το έγγραφό μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.