Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αν σας περισσεύουν 1,5 εκατομμύρια ευρώ, αγοράστε το

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Πηγή: www.gocar.gr
Το νέο hypercar της Hennessey λέγεται Venom F5. Αυτό δεν είναι νέο, μιας και το γνωρίζαμε από τα οπτικοακουστικά teaser που απλόχερα μας παρέθετε όλο αυτόν τον καιρό η αμερικάνικη εταιρείας. 


Στόχος του είναι να πάρει τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο. Αν η τελική ταχύτητα των 482 km/h (όπως μας έχει υποσχεθεί) μπορεί να αποδειχτεί και έμπρακτα, τότε είναι σίγουρο ότι θα κάτσει στον πολυπόθητο "θρόνο".

Για να φτάνει αυτή την υψηλή ταχύτητα, η Hennessey Special Vehicles έπρεπε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο από την... αρχή. Νέα σχεδίαση, νέο σασί και ανθρακονημάτινο αμάξωμα είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που θα βοηθούσε τη φίρμα να πετύχει το ρεκόρ ταχύτητας και να πάρει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. 

Αυτή ήταν και η βασική "συνταγή", ενώ ακολούθησαν επιπλέον πινελιές.
Σε συνεργασία με την Pennzoil και έναν twin turbo V8 κινητήρα 1.600 ίππων ο στόχος είναι πιο κοντά από ποτέ. Το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και η ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το συνολικό βάρος έχει περιοριστεί στα 1.338 κιλά και το 0-300 km/h είναι εφικτό μέσα στα 10 δευτερόλεπτα! Δηλαδή είναι πιο γρήγορο και από μια Formula 1.

To 0-400-0 km/h μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 30 sec και η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει (ή ακόμα να ξεπεράσει) τα 482 km/h. Να σημειώσουμε ότι το 0-400-0 της Bugatti ολοκληρώθηκε σε 42 sec, ενώ η Koenigsegg σε 36,4 sec.Αν θέλετε να αγοράσετε ένα από τα 24 υπεραυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, τότε πρέπει να έχετε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.