Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Χατζησάββας: Τι θα γίνει με τα αδέσποτα ζώα, στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς»

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα προς τα αρμόδια υπουργεία
Στον τοπικό τύπο πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε καταγγελία των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, σχετικά με τις επικίνδυνες καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, τόσο αυτοί όσο και οι ασθενείς καθημερινώς και οι οποίες οφείλονται στην ανυπαρξία φύλαξης του ιδρύματος, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας.

Ειδικότερα, κυρίως στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου, περιφέρεται αριθμός αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι πολύ συχνά επιδεικνύουν απρόκλητη και αναίτια επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό και τους ασθενείς. 

Επιπλέον όμως, κατεγράφησαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες τα αδέσποτα ζώα εισήλθαν σε εσωτερικούς χώρους του ιδρύματος, σε διαδρόμους, σε σκάλες, ακόμη και σε θαλάμους νοσηλείας, όπως για παράδειγμα συνέβη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ούτε για την απομάκρυνση τους, ούτε για την στέγασή τους σε ειδικούς και κατάλληλους χώρους αλλά ούτε και για την απαραίτητη στείρωσή τους, ενέργειες οι οποίες οφείλεται να γίνουν από την Πολιτεία στα πλαίσια του σεβασμού τόσο των ζώων όσο και της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας.

Επίσης, λόγω της ανυπαρξίας φύλαξης καταγράφονται συχνά περιστατικά άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας, καταστροφών ιατρικού εξοπλισμού και κατάληψης χώρων του ιδρύματος από περιθωριακά άτομα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ποιες ενέργειες το αρμόδιο Υπουργείο θα μεριμνήσει για την απομάκρυνση από το νοσοκομείο και την περαιτέρω διαχείριση των εν λόγω αδέσποτων ζώων;

Για ποιόν λόγο δεν υπάρχει φύλαξη στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, πως θα ενεργήσει σχετικά ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας και κυρίως σε ποιόν θα καταλογιστούν οι ευθύνες και οι νόμιμες συνέπειες, για τα περιστατικά άσκησης βίας, καταστροφών ιατρικού εξοπλισμού, παράνομης κατάληψης χώρων και τραυματισμών από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, που ήδη έχουν καταγραφεί εντός των χώρων του εν λόγω νοσοκομείου ένεκα της ανυπαρξίας φύλαξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.