Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

«Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι θα κάνει με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης»

Δελτίο τύπου
Γ. Γεωργαντά
Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς μαζί με άλλους 17 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της σχετικά με το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο και, για πολλά νοικοκυριά, η χορήγηση του επιδόματος αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν επίσης να πληροφορηθούν αν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι το κονδύλι για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης το 2014 ήταν 210 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι είχε μειωθεί στο μισό. Για φέτος, δημοσιεύματα που δεν έχει διαψεύσει η Κυβέρνηση, αναφέρουν ότι αναμένεται νέα μείωση, τόσο στο επίδομα, όσο και στον αριθμό των δικαιούχων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, σε ολοένα και μικρότερο αριθμό δικαιούχων εξαιτίας των νέων πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που τέθηκαν με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αναμένεται νέα περαιτέρω μείωση του, κάτι που θα πλήξει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και ιδιαίτερα όσους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ το κονδύλι για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είχε φτάσει το 2014 επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας τα 210 εκατ. ευρώ, το μειώσατε στο μισό πέρυσι και αναμένεται τη φετινή χρονιά νέος υποδιπλασιασμός τόσο του χορηγούμενου επιδόματος όσο και του αριθμού των δικαιούχων του.

Επειδή, βρισκόμαστε ήδη στην αρχή του χειμώνα, όπου ιδιαίτερα στις περιοχές της βορείου Ελλάδας επικρατούν πολύμηνες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι απλά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά και ζήτημα επιβίωσης.

Επειδή, ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου προς τους καταναλωτές και μάλιστα σε πολύ υψηλές τιμές (μέση τιμή 1 – 1,02 Ευρώ).

Επειδή, η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, δεν πρέπει να έχει οριζόντιο χαρακτήρα αλλά να λαμβάνει υπόψη όλα τα ιδιαίτερα κλιματολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Επειδή, επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, ότι η Κυβέρνηση σας δε λαμβάνει υπόψη στο σχεδιασμό της τα παραπάνω στοιχεία με αποτέλεσμα αντί να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας να ισοπεδώνει τα πάντα στο όνομα της οριζόντιας αντιμετώπισης του προβλήματος.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι ακριβώς θα ισχύσει τη φετινή χρονιά για τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ποιο το ποσό που θα διατεθεί και ποια θα είναι η χρονική διαδικασία καταβολής του, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο Νοέμβριο;
Θα αναπροσαρμόσετε, το έστω κουτσουρεμένο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, για να δώσετε ανάσα στους πολίτες της Βορείου Ελλάδας και σε όσους κατοικούν σε ορεινές περιοχές και αντιμετωπίζουν δυσμενέστερες κλιματολογικές συνθήκες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.