Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

"Ο μικρός πρίγκηπας”, σήμερα στο 18ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας σας παρουσιάζει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα την παράσταση “Ο μικρός πρίγκηπας” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ με την εξαιρετική Ομάδα “Όνειρο Είναι” από την Ελλάδα.

Μια διαδραστική παράσταση με στοιχεία κουκλοθέατρου και παντομίμας που θα σας συγκινήσει και θα σας ξαναθυμίσει το υπέροχο κείμενο του Σαιντ Εξυπερύ.

BigBang. Μετά την μεγάλη έκρηξη χιλιάδες πλανήτες και αστεροειδής εκσφενδονίζονται στο διάστημα κρύβοντας απρόσμενες εκπλήξεις. Ένα μαγικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα στον απέραντο κόσμο των πλανητών, με συνοδοιπόρους τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη και περιφέρεται στο διάστημα προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.

Μια παράσταση διασκεδαστική, ατμοσφαιρική και ανθρώπινη που αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες και μαγεύει τα παιδιά. Διαδραστική, με στοιχεία κουκλοθέατρου και παντομίμας που θα βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, οι πλανήτες, τα αστέρια ακόμα και το δικό μας "σπίτι" η Γή. Καθώς και να τους φέρει σε επαφή με τον κόσμο των "μεγάλων".

Η ομάδα «Όνειρο είναι» είναι μια μεικτή θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την συμμετοχή της σε επαγγελματικές θεατρικές σκηνές και ως αποτέλεσμα της πίεσης για άρση του Προεδρικού Διατάγματος 370/1983. Αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία και ανθρώπους χωρίς αναπηρία και στόχοι της είναι η ανατροπή της προκατάληψης που θέλει τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το κοινωνικό γίγνεσθαι, που επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων και τέλος η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη.

Η σκηνοθεσία και διασκευή είναι του συντοπίτη μας Σωτήρη Ταχτσόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Μπουρλέσα

Σκηνικά-Κοστούμια: LuciaBrizzi

Παίζουν: Δημήτρης Γρίντζος, ΝτεάρταΡάπο, Κωνσταντίνος Δετώρος, Εριφύλη Μπουρλέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.