Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ζωγραφιστοί κάδοι - Άντε και στο Κιλκίς

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Κάποιοι κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού Αποίκια στην Άνδρο, πήραν μια όμορφη και καλλιτεχνική πρωτοβουλία με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται τον τόπο τους. 

Έτσι αποφάσισαν να ζωγραφίσουν τους κάδους απορριμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, δίνοντας μια πρωτότυπη, διαφορετική και εικαστική όψη του χωριού τους. 

Η «περιβαλλοντική συνείδηση» είναι κάτι στο οποίο χωλαίνουμε ως Έλληνες και αυτή η δράση ήταν μια θαυμάσια ιδέα να μπει έστω ένα μικρό λιθαράκι στη σχέση μας με τα σκουπίδια. 

Όπως λένε και οι εμπνευστές αυτής της κίνησης, στόχος τους ήταν να αλλάξει η οπτική αισθητική των ανθρώπων για τους κάδους απορριμάτων και να τους πλησιάζουν πιο ευχάριστα, ενώ ταυτόχρονα θα ομορφύνουν τον τόπο που ζουν αλλά και θα τον σέβονται.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το site cyclades24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.