Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 συνδιοργάνωσε με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την παρουσία θεατρικής παράστασης από τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και χορευτικά δρώμενα, τα οποία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σάκης Ρακιντζόπουλος, κ. Γιώργος Χαριτωνίδης και κ. Κική Ματσακίδου. 

Οι μαθητές/τριες όλων των δομών είχαν την ευκαιρία μέσα από μεικτές ομάδες να γνωρίσουν και να παίξουν το παραολυμπιακό άθλημα «Μπότσια» το οποίο είναι σχεδιασμένο να παίζεται από αθλητές με κινητικές αναπηρίες χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο. 

Στόχος των δράσεων ήταν μέσα από την αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών να δημιουργηθεί ένα κλίμα αλληλοαποδοχής, κοινωνικής δικαιοσύνης και παροχής ίσων ευκαιριών.

Ο εορτασμός της ημέρας ολοκληρώθηκε με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Βασίλη Ντούρου «Το φως που σβήνει» στους μαθητές του σχολείου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.