Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Τούμπας Παιονίας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Την 5η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Τρίτη και Ω/10:00 επισκέφθηκε το κατάστημα της Π.Υ. Γουμένισσας το 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τούμπας του Δήμου Παιονίας συνολικού αριθμού είκοσι τριών (23) μαθητών αλλά και νηπίων, με την συνοδεία γονέων και τριών (3) εκπαιδευτικών με επικεφαλή την Διευθύντρια κ. Κωνσταντοπούλου Πολυξένη. 

Τους έγινε ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας, το επάγγελμα του Πυροσβέστη, την προληπτική πυρασφάλεια, καθώς επίσης και επίδειξη αντιπυρικών στολών, αναπνευστικών συσκευών και ατομικών ειδών προστασίας του Πυροσβέστη.

Στο τέλος της επίσκεψης προτείναμε στους συνοδούς να διαμορφώσουμε στον προαύλιο χώρο της Υπηρεσίας ένα μικρό πρωτότυπο «στίβο πυροσβεστικών δοκιμασιών» προσαρμοσμένο στην μικρή ηλικία των παιδιών ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία προετοιμασίας – εκπαίδευσης και ρίψης νερού σε στόχο. Συγκεκριμένα διαμορφώσαμε έξι (6) μικρούς σταθμούς «πυροσβεστικών δραστηριοτήτων» όπως παρακάτω :

➤1ος Σταθμός (Φάση προετοιμασίας και ένδυση με ένα πυροσβεστικό χιτώνιο, ζεύγος γαντιών και ενός κράνους)
2ος Σταθμός (πέρασμα από σκάλα επιτάχυνσης εδάφους με γρήγορο βάδισμα – τρέξιμο)
3ος Σταθμός (χτύπημα μικρού ξύλινου πασσάλου σε μικρή απόσταση με ξύλινο ελαστικό σφυρί)
4ος Σταθμός (βάδισμα και ισορροπία σε ξύλινη δοκό μήκους 2 – 3 μ.)
5ος Σταθμός (μεταφορά – τράβηγμα μικρής σωλήνας διατομής των 0,025 m σε διαδρομή 10 μ. ανάμεσα από τοποθετημένους κώνους σήμανσης)
6ος Σταθμός (στόχευση και ρίψη νερού σε τοποθετημένα πλαστικά μπουκάλια με σκοπό την πτώση τους)

Η αποδοχή ήταν συγκινητική αφού όλα τα παιδιά δήλωσαν και συμμετείχαν από μία φορά τουλάχιστον. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.