Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καφέ Μύλου Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου «ΠΡόΣΩΠΑ» του Γιώργου Σακκά

Ο Γιώργος Σακκάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1980 και από σχετικά μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή. Ξεκίνησε με ποιήματα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ιστορίες μυθοπλασίας.

Εκ νέου αναβολή του αγώνα Άρη Παντελεήμονα με Λύκους Αναβρυτού

Ανακοίνωση
Άρη Παντελεήμονα
Η Ε.Π.Σ. Κιλκίς με ανακοίνωσή της προχώρησε σε νέα αναβολή της αγωνιστικής όλων των πρωταθλημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νομό. 

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε οδικά σημεία στις Σέρρες

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης - παγετού, από σήμερα (12-01-2017) το μεσημέρι, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων ως ακολούθως:

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 20.00: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Οδηγοί προσοχή: Ατύχημα με υλικές ζημιές στο Κιλκίς.

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές μόνο, συνέβη την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 το απόγευμα,  μπροστά στο φαρμακείο Πατσακίδη στο Κιλκίς, μας λέει ο φίλος και αναγνώστης Γιώργος Αντωνιάδης.

Μεγάλες ζημιές στην κτηνοτροφία από τον χιονιά και τον παγετό

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τις ζημιές στην κτηνοτροφία από τα χιόνια και τον παγετό
«Βαρύ πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων προκαλεί ο χιονιάς και ο παγετός που πλήττουν όλη η χώρα, καθώς, λόγω του ψύχους, η παραγωγή γάλακτος μειώνεται δραματικά πάνω από το 50%, ενώ ζώα που εγκυμονούν αποβάλλουν και νεογέννητα πεθαίνουν.

Αναβάλλεται η συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στα Γιαννιτσά

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας  σας ενημερώνουν ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ» με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα» για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Αναβάλλεται ο ετήσιος χορός του "Φλάμπουρα" Κιλκίς λόγω κακοκαιρίας

Ανακοίνωση Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"
Σας ενημερώνουμε πως ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" δεν θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 14/01 /2017 λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί, καθώς και για το γεγονός πως ο νομός μας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 14.30: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Έλεγχοι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για τα παίγνια

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων (από 16 Δεκεμβρίου 2016 έως 07 Ιανουαρίου 2017), σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ο σύλλογος "Άγιος Γεώργιος" Βαφειοχωρίου, κόβει την πίτα του

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειοχωρίου "Άγιος Γεώργιος"
Σας προσκαλούμε στην κοπή βασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου Βαφειοχωρίου "Άγιος Γεώργιος" το Σάββατο 14/01/2017 και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου. 

"Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας"

Δελτίο τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τη δίωξη που στόχο έχει να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και άμεσα στρέφεται σε βάρος των μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, μέλους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και πρ. μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Ηλία Σμήλιου, δασκάλου, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέλους του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του Δήμου και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός. 

Το πρόβλημα στα camps δεν είναι (μόνο) το κρύο, είναι ο εγκλεισμός

Υπογράφει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
«Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα»… “Χωρίς βέβαια τη συμφωνία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα είχαμε άλλους 100.000 ανθρώπους που θα έπρεπε να περιθάλψουμε”.
(Γιάννης Μουζάλας, 05-01-2017, συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη)

Τι σημαίνει η κήρυξη μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τι προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης; Οι γενικές κατευθύνσεις προβλέπουν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, την «επιστράτευση» όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες.

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Το τάβλι» στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του θεσμού "Βραδιές Θεάτρου" διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Το τάβλι»  του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Βάλλιας Ρεντούλη  από τη Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ, Δήμου Ναυπλιέων το Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έκανε ψεύτικο προφίλ στο Facebook και εξαπατούσε πολίτες

Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της δράσης 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, άλλες οκτώ υποθέσεις απάτης και απόπειρων απάτης.

Κιλκίς: Συνελήφθη 44χρονος για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (11-01-2017) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή, για τα αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντος εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

"Σαν χειμωνιάζει στο Κιλκίς": Αφιερωμένο εξαιρετικά στους απανταχού Κιλκισιώτες

Ν.Δ.: «Να καταβάλει τώρα η Κυβέρνηση το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο για την αύξηση των τιμών των καυσίμων και το “πετσόκομμα” του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στην "ανάγκη λήψης μέτρων λιτότητας", που δεν θα ήταν απαραίτητα αν η ίδια δεν ήταν Κυβέρνηση!

Αθήνα: Συνέδριο με θέμα " Game Changer_ Women of Influence"

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και ομιλήτρια την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα το συνέδριο Game Changer_Women of Influence.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι αθλητές με την προπόνηση στο κρύο


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Οι σημαντικότεροι κίνδυνοι είναι η υποθερμία και οι τραυματισμοί από το κρύο, όπως δερματοπάθειες και κρυοπαγήματα που εκδηλώνονται εξαιτίας της δράσης του ψύχους με το πάγωμα των ιστών.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 08.00 π.μ.: Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: