Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ατέρμων: Σχολικοί αγώνες βόλεϋ των γυμνασίων του Κιλκίς

Το αθλητικό κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ στον Παντελεήμονα, φιλοξενεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, τους σχολικούς αγώνες βόλεϋ των γυμνασίων του Κιλκίς.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Είσαι ό,τι δίνεις

Του Κώστα Κουτρουμπάκη*
Κάποτε έκανε ο κόσμος παιδιά για να έχει χέρια στα χωράφια. Άλλοι πάλι τεκνοποιούσαν -ακόμη τεκνοποιούν- μακροπρόθεσμα σκεπτόμενοι και προκαταβολικά φοβούμενοι τα γηρατειά. Κάποιος γνωστός μού είπε (προ κρίσης) ότι σκέφτεται να κάνει τρίτο παιδί για να πάρει αφορολόγητο αυτοκίνητο. Κάπως έτσι διαδέχονται οι γενιές η μία την άλλη· «διά το χρήσιμον», όπως θα έλεγε και ο Αριστοτέλης. Αποδοτικά τα έμψυχα ομόλογα· ομολογουμένως.

Θεσσαλονίκη: Η μουσική ομάδα Αργατεία στο live stage "Βεντέτα"


Η Αργατεία είναι μια μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης που με αφετηρία και έμπνευση την ιστορική μουσική δημιουργία των ελληνικών κοινοτήτων του Ευξείνου Πόντου και των λαών της Μαύρης θάλασσας αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς, από διάφορες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αργατεία στην ελληνική διάλεκτο του Πόντου σημαίνει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μέσω της εθελοντικής εργασίας.

Τα νέα της σχολής ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού (9/3/2017)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Για τρίτη συνεχή χρονιά η σχολή ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή. Μετά από τη Καστοριά και τη Καρδίτσα, φέτος είναι σειρά να επισκεφθούμε τα όμορφα Ιωάννινα.

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο Κιλκίς

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 θα βρίσκεται στο Κιλκίς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.  Το πρόγραμμα του Υπουργού, πριν το μεσημέρι, περιλαμβάνει επίσκεψη σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας των, στη συνέχεια θα συναντηθεί με το Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακαταλληλότητα των κτηρίων.

Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη σε Θεσσαλονίκη-Κιλκίς–Γιαννιτσά

Δελτίο τύπου Ντόρας Μπακογιάννη 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18:30, σε εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας» που διοργανώνουν οι τομείς Οικονομίας- Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της ΝΔ, στο αμφιθέατρο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Αερογέφυρα Σταυρούπολης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο (11-03-2017) κατά τις ώρες 13:00 έως 21:00 και την Κυριακή (12-03-2017) κατά τις ώρες 07:00 έως 21:00 θα εκτελεστούν εργασίες στον κόμβο Λαγκαδά (Αερογέφυρα Σταυρούπολης), στο πλαίσιο του έργου της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.” «Βελτίωση – Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης». Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης.

Θεσσαλονίκη: Η κιλκισιώτισσα σοπράνο Βάσω Βαϊούλη ερμηνεύει Δημήτρη Θέμελη

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & Β.Ε. και η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Β.Ε. διοργανώνουν εκδήλωση Ποιητικής  βραδιάς  με παρουσίαση του έργου τού ποιητή Πάρη Βορεόπουλου στην Αίθουσα Τέχνης του Συλλόγου (Εδμόνδου Ροστάν 6) στις 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. 
Η εκδήλωση θα διανθιστεί με μελοποιημένα τραγούδια του μουσουργού Δημήτρη Θέμελη από την Χριστίνα Σιδηροπούλου στο πιάνο και την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη στην ερμηνεία. 

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση Macedonian Trophy 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση Macedonian Trophy 2017 το Σαββατοκύριακο 25-26 Φεβρουαρίου. Η ποδηλατική διοργάνωση που τείνει να καθιερωθεί στην συνείδηση των Κιλκισιωτών και όχι μόνο συγκέντρωσε περισσότερους από 200 ποδηλάτες όλων των ηλικιών.

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις «Βιολογικές Καλλιέργειες»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η 2η και η 3η τροποποίηση της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Α.Σ. Αίας Κιλκίς: "Γίνε αθλοθέτης στήριξε τις αξίες του αθλητισμού"

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Η διοργάνωση προσκαλεί επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες με οδηγό τις αξίες του αθλητισμού να γίνουν Αθλοθέτες στους "Αγώνες Ρίψεων Χάρης Χατζηαδαμίδης 2017" που διοργανώνονται την Κυριακή 26 Μαρτίου από τον Α.Σ. Αίας Κιλκίς και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Κιλκίς: Δηλώστε τα ζώα που έχετε στο σπίτι σας

Από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνεται στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων – γατών) ότι είναι υποχρεωμένοι, βάσει νόμου, να μεριμνούν κάθε χρόνο για την καταχώριση του βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων τους στο Μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις. Είναι το 3ο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Επιμορφωτική Κιλκίς για το 2016.

Κιλκίς: Συνελήφθη 52χρονος για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (8-3-2017) το πρωί στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Κιλκίς: Ημερίδα με τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης"

Η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς (παραχώρηση της χρήσης του Συνεδριακού) διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο: «Νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής μοιραζόμαστε εμπειρίες συνεκπαίδευσης: εφαρμογές και προοπτική».

Κιλκίς: Ομιλία Δημήτρη Νατσιού με θέμα "Νέα απειλή στα σχολεία - Έμφυλη ταυτότητα"


Χορεύει ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς


Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα συναντηθούν και θα πρωταγωνιστήσουν στις 98 πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της φετινής «Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού 2017», προάγοντας και προβάλλοντας τον αστείρευτο νεανικό καλλιτεχνικό πλούτο, στους κόλπους ενός ζωντανού, ανοιχτού και συμμετοχικού δημόσιου σχολείου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Αποστόλων χορεύει


Θεσσαλονίκη: Stand up Comedy και Magic show για ενήλικες

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Stand up Comedy & Magic Show «στα Όρθια» με τον Μαρμέλο και τον Κάιν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00,στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Γιατί η καθημερινότητα "τσαλακώνει" τα τρανς άτομα;

Δελτίο τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride
Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.

Οι μικροί ζωγράφοι του ΚΔΑΠ "Ατέρμων", εκθέτουν και εντυπωσιάζουν (Φωτογραφίες)

Οι μικροί ζωγράφοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης "Ατέρμων" εκθέτουν τα έργα τους στον χώρο της καφετέριας του αθλητικού κέντρου.
Συγχαρητήρια στην δασκάλα και στους μικρούς δημιουργούς.