Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Νεκροί τρεις 17χρονοι και ένας 19χρονος σε τροχαίο

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών (3) συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός).

ΚΚΕ: «Απληρωσιά και απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους»

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Πανελλαδικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο οι Επίτροποι να μην υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα με αποτέλεσμα εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους δήμους, στις υπηρεσίες καθαριότητας να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους και να απειλούνται και με απόλυση παρά την παράταση της εργασίας τους έως 31/12/2017. 

Vacu Fit Special Offer από το Kinesis Gym Kilkis

Ανακοίνωση Kinesis Gym Kilkis
Το Vacu Fit είναι ένα μηχάνημα αερόβιας άσκησης που πετυχαίνει πολύ γρήγορο αδυνάτισμα, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο καλύτερος μη χειρουργικός τρόπος καταπολεμήσεις του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Τι λέει το ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στην «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ» προκαλούν σοβαρά ερωτήματα, ειδικά σε ότι αφορά τις μεθοδεύσεις για να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα σπασμένα οι εργαζόμενοι. 

Φιλικά παιχνίδια του Αλέξανδρου Κιλκίς με τους STRICKERS Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Ο Προγραμματισμός και η εφαρμογή του Ετήσιου Πλάνου φιλικών στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί αθλητές της έδωσαν σημαντικά φιλικά παιχνίδια και μετέτρεψαν τα παιχνίδια σε πραγματική γιορτή.

Στο τουρνουά της ΑΕ Πολυκάστρου ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Σ' ένα ακόμα τουρνουά θα συμμετάσχει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς. Πρόκειται για το τουρνουά της ΑΕ Πολυκάστρου στο οποίο ο Αλέξανδρος θα πάρει μέρος στις ηλικιακές κατηγορίες των μπαμπίνι, προτζούνιορ (με δυο τμήματα), τζούνιορ και προπαίδες. 

Μηνύματα από τα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς…

Το ταξίδι πέντε φίλων για να ανακαλύψουν τη χώρα του «κρυμμένου θησαυρού» ξεκινά από μεθαύριο, Πέμπτη 30 Μαρτίου, να ξετυλίγεται στο Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μέσα από 70 χειροποίητα έργα τέχνης, ζωγραφιές, επιτραπέζια παιχνίδια, installations και διαφόρων ειδών κατασκευές που δημιούργησαν περισσότερα από 140 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Φιλικό τεστ Κιλκισιακού στον Λαγκαδά

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Ο Κιλκισιακός σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιήσει ακόμη μια προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Σταυροχωρίου. Ολοι οι παίκτες του Μάκη Δανδίκα βρίσκονται στη διάθεσή του, με τον έμπειρο τεχνικό να έχει την ευκαιρία να τους τεστάρει στο αυριανό φιλικό εκτός έδρας με την ΑΠΕ Λαγκαδά.

Συζήτησαν εκπαιδευτικά θέματα του νομού Κιλκίς

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις
Την Τρίτη 28 Μαρτίου κλιμάκιο των ΣΥΝΕΚ αποτελούμενο από τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή Νεκτάριο, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κ. Μπουντουλούλη Ευάγγελο, τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Ξενέλη Γιώργο και την αιρετό του ΠΥΣΔΕ Κιλκίς κ. Ματσακίδου Κυριακή επισκέφθηκαν σχολεία του Κιλκίς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς του νομού Κιλκίς.

Πολύκαστρο: Συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη

Συνεδριάζει το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν.) στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 75-77 στο Πολύκαστρο.

Άκρως πετυχημένος ο ετήσιος χορός του Κιλκίσιακού

Η αίθουσα στο Κέντρο Εστίασης “ΘΕΑΤΡΟ” γέμισε ασφυκτικά, το κλίμα που επικράτησε ευχάριστο με νότες συγκίνησης, η μουσική πανδαισία καταλυτική, η οργάνωση άψογη. 

Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας του Κώστα Τερζενίδη


(Video από τα εγκαίνια της Έκθεσης)
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Τερζενίδη, «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», που διοργανώνουν ο Δήμος Κιλκίς, η ΤΕΧΝΗ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, οι Σχολικές και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Νίκη με ανατροπή για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο ο Αλέξανδρος πήρε τους 3 βαθμούς, επικρατώντας με 2-3 της Αναγέννησης Πλαγιάς σε εκτός έδρας ματς, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. 

Επιστροφή στις νίκες για τις Ελπίδες Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Με τους 3 βαθμούς της νίκης έφυγε από τη Στέρνα η μικρότερη ηλικιακή ομάδα της πόλης σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση της σχετικής βαθμολογίας της Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κιλκίς. 

Εμβολιασμός αλεπούδων κατά της λύσσας, την άνοιξη του 2017


Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διενέργεια του προγράμματος δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας, την άνοιξη του 2017:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέλλα για τη διεξαγωγή του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Ανακοινώνεται ότι την 1-4-2017 ημέρα Σάββατο και την 2-4-2017 ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν στην Πέλλα προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω διεξαγωγής του 12ουΔιεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μαραθωνίου.

Κατασχέθηκαν 939.800 αυγά

Σε συνέχεια του έκτακτου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη, από ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι συμμετείχαν σε μεικτό κλιμάκιο υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.) και την εξέταση της ένστασης της επιχείρησης, προκύπτουν τα παρακάτω:

Εντυπωσιακή και πολυπληθής συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στις παρελάσεις Κιλκίς και Πολυκάστρου

Εντυπωσιακή σε χρώματα και παρουσίες, υπήρξε η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, στις παρελάσεις που έλαβαν χώρα σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

"Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου"

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές των τριών σωμάτων του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς εκφράζουν τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την εθελόντρια του τμήματος νοσηλευτικής κ. Κοζανίδου Ιωάννα για την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου κ. Παναγόπουλο Κωνσταντίνο και ομόφωνα το Δ.Σ αποφασίζουν τη δωρεά του χρηματικού πόσου των 50 ευρώ αντί στεφάνου προς το σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Κιλκίς εις μνήμη του εκλιπόντος, στον οποίο η εθελόντρια μας διατελεί καθήκοντα γραμματέα.

Κιλκίς: Εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την «Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς», από την ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και την ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

...Για την Πατρίδα πάντως...

Του Φώτη Μισόπουλου
.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΑΝΤΩΣ...- PRO DOMO, IN ANY CASE.... [Ezra Pound]-[E.D. ODE POUR L' ELECTION DE SON SEPULCHRE], [Ε. Π. Ωδή για την επιλογή του τάφου του]

All men, in law, are equals.
Free of Pisistratus,
We choose a knave or an eunouch
To rule over us // EZRA POUND, HUGH SELWYN MAUBERLEY[*]