Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Μάιος η εποχή απόσταξης του κουμαρίσιου τσίπουρου στον Όλυμπο

Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς
Αφού οι κάτοικοι των χωριών στην ανατολική μεριά του Ολύμπου που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, μάζεψαν το χειμώνα από τα δάση του, τον ώριμο καρπό από τις κουμαριές, ήρθε η εποχή να πάρουν από αυτά ένα αρωματικό απόσταγμα.
Κλέβοντας λίγες μέρες από την άδεια που αποστάζουν τα στέμφυλα από σταφύλια για να παράγουν το κλασικό τσίπουρο το φθινόπωρο, εδώ στα ρακοκάζανα γύρω από το κάστρο του Πλαταμώνα και τις Σκοτίνας αυτές τις μέρες τις κρατάνε για να αποστάξουν το Μάιο τα κούμαρα ένα άγριο φρούτο από τα δάση του Ολύμπου.

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Θεσσαλονίκης από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Δελτίο τύπου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. 

Παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης» στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης» του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, τη Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.

Κιλκίς: 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Βασίλειος Σεργιαννίδης"

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Τη Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς το 3ο Τουρνουά "Βασίλειος Σεργιαννίδης" της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκίσιακού. 

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς στις 10:30 π.μ.

Τα νέα του Κιλκισιακού (12/5/2017)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Ο Κιλκισιακός Β΄ προπονήθηκε τη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Σταυροχωρίου, εκεί όπου θα δώσει φιλικό αγώνα στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μακεδονικό Λητής. Ο Θωμάς Σαραφίδης υπέβαλλε τους ποδοσφαιριστές του σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, και στο τελειώμα υπήρχαν σουτ.

Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στην περιοχή της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στην περιοχή της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης. Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής της παράκαμψης για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου, που είναι το κυρίως έργο.

Ο Σούλης Καζαντζίδης στον Γιώργο Αυτιά

Αύριο Σάββατο 23 Μαΐου 2017 ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς Αναστάσιος Καζαντζίδης θα είναι φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Σκάι προσκεκλημένος του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.
Θέμα της εκπομπής είναι η παιδεία και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας.


Με ένα ποίημα και ένα λουλούδι, είπαν "Μαμά σ' αγαπώ"


Μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς γιόρτασαν την Ημέρα της Μητέρας στο Ράντσο Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Συγκρότηση Επιτροπών-Ορισμός Αντιπροσώπων Σ.Π.Σ.Β.Ε.

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας
Μετά την υπ’ αριθμ. 300/6-5-2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την ανταπόκριση των Συναδέλφων για την Συγκρότηση Επιτροπών-Ορισμό Αντιπροσώπων του Σ.Π.Σ.Β.Ε. (σύμφωνα με το Καταστατικό Άρθρο 12 παρ. 2 και 3) συγκροτήθηκαν οι επιτροπές ως εξής:

Τσάκωσαν 72χρονο για κατοχή πλήθους αρχαίων αντικειμένων (Φωτογραφίες)

Μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων και παλαιοντολογικού υλικού εντοπίσθηκε σε δύο αποθήκες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού.

Οι κρατικοδίαιτες και αμαρτωλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Του Δημήτρη Νίκογλου
Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για αυτές τις περιβόητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά κάθε μέρα που ανατέλλει ξεφυτρώνει και μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και ο λόγος της ύπαρξής τους, πολύπλευρος και σκοτεινός. 

14 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 
Τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους, τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, ως μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας, στην προσπάθειά τους να μας προσφέρουν τα μέγιστα και να μας προφυλάξουν από καθετί επιζήμιο.

Αποστροφή στο σεξισμό, αποβολή στη βία

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων 
Παρακολουθώντας τις δύο εβδομάδες που πέρασαν τρεις βιασμούς κοριτσιών, ένα θάνατο γυναίκας από τον εραστή της και ένα χαστούκι του Περιφερειακού Συμβούλου, Θανάση Τζήμερου στην επίσης Περιφερειακή Σύμβουλο Αλεξάνδρα Μπαλού, αντιλαμβανόμαστε για άλλη μια φορά ότι η έμφυλη βία δεν αποτελεί αντικείμενο ακαδημαϊκής συζήτησης ή εμμονή των φεμινιστικών οργανώσεων και της πολιτείας, αλλά μια πραγματικότητα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην ιδιωτική και δημόσια ζωή.

Παράταση χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, προχώρησε στην υπογραφή Απόφασης με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, έως τις 15/06/2017.

Μήνυμα Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη για την γιορτή της μητέρας

Μήνυμα της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Παιονίας "Ευκράντη" Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη για την γιορτή της μητέρας.

Η Κατερίνα Φραγγίδου στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Σε μια υπέρλαμπρη επίσημη εκδήλωση στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου. 

"Καλό ταξίδι, Μπάμπη… θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μας"

"O Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, και το προσωπικό εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απροσδόκητη απώλεια του συναδέλφου εκπαιδευτικού Χαράλαμπου Σεϊτανιώτη.

Δήμος Κιλκίς: Διανομή ειδών παντοπωλείου, κρέατος, τυριού και κασεριού σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 ώρα 10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. και την Τετάρτη 17 Μαΐου ώρα 09:00 π.μ. - 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιήσουν για τους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής (ΤΕΒΑ) διανομή των εξής τροφίμων :

Γυναίκες στο γυμναστήριο... να κάνουν "βάρη"...;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Πέρα από τα οικογενειακά βάρη που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρέπει να προπονούνται με αντιστάσεις γιατί όχι μόνο θα γίνουν δυνατότερες μέσα στο γυμναστήριο αλλά και στην καθημερινότητά τους. 

Καρλ Μαρξ, αναφορά στο "Εγκώμιο του εγκλήματος" από τις εκδόσεις Άγρα

''....κάπως έτσι πέφτουνε οι σατραπείες, από τα
συναπτά παρακάλια των σκλάβων, το βόμβο των επιτή
δειων// EDGAR ALLAN POE, TAMERLANE

Του Φώτη Μισόπουλου 

 Για τον ''Μύθο των μελισσών'' [1705], ο Mandeville, αναφέρεται, σε κάποιo σημείo, από τον Μαρξ ως εξής: '''Άραγε το δέντρο της αμαρτίας δεν είναι ταυτόχρονα, και δέντρο της γνώσης, από την εποχή του Αδάμ ως σήμερα;''[1] [Μαρξ].