Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Υπάρχει ελπίδα;

Του Δημήτρη Νίκογλου 
Πολλές φορές βλέπουμε όνειρα τα οποία ξέρουμε εκ των προτέρων πως δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, μα αυτά τα απραγματοποίητα όνειρα είναι που μας δίνουν την δύναμη και την ελπίδα να προχωράμε και να αντιστεκόμαστε στις όποιες δυσκολίες και στα συρματοπλέγματα που εντέχνως κάποιοι μας στήνουν. 

Αποστόλου: Κονδύλια 39,6 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλη τη χώρα

Το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του μέτρου «Αγροτική Οδοποιία» από τις Περιφέρειες της χώρας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 39,6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε από την Καβάλα, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τοπικούς βουλευτές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Αποστόλου: Καταργείται εντός του έτους ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

«Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών».

Βόλεϊ και πάλη το Σαββατοκύριακο στον Ατέρμονα

Το Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο δύο αθλητικές διοργανώσεις αρχίζοντας από αύριο 27 Μαΐου με ΜΙΝΙ ΒΟΛΛΕΥ και την Κυριακή 28 Μαΐου με το τουρνουά πάλης στο κλειστό μας γήπεδο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην απόκτηση ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου για την Αλεξάνδρα

Ευχαριστήριο Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή από την δυτική Γερμανία ο οποίος έκανε την ευγενική προσφορά ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου στην Ενορία Χέρσου Κιλκίς
Ευχαριστούμε την Ενορία Χέρσου και τον π. Γεώργιο Παντελίδη για την παραχώρηση του αμαξιδίου στην Αλεξάνδρα

Αθήνα: Εκδήλωση για τη μικρασιατική αυτοδιοικητική εμπειρία

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς με την τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης την Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017-05-24 , ώρα 19:00 με τίτλο,  «Συλλογικότητες και μέθοδοι κοινωνικής αυτοοργάνωσης του μικρασιατικού Ελληνισμού: Διδάγματα για τις τοπικές κοινωνίες του σήμερα».

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ
Άλλη μια κυβερνητική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του «νέου αέρα» που φύσηξε στα σχολεία με την εκλογή διευθυντών από τους συναδέλφους, διαλύεται αυτές τις μέρες με την κατάθεση και ψήφιση «νέου» νόμου για την επιλογή διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Οι ακαδημίες Τζούντο του Α.Σ. Αίας Κιλκίς τίμησαν την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δελτίο τύπου του Αίαντα Κιλκίς 
Την 19η Μαϊου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν οι ακαδημίες Τζούντο του Α.Σ. Αίας Κιλκίς διοργανώνοντας το 1ο Εσωτερικό εκπαιδευτικό shiai την Δευτέρα 22 Μαϊου όπου οι μικροί Τζουντόκα των ακαδημιών απόγονοι του Ποντιακού Ελληνισμού αφιέρωσαν τις νίκες τους στις 353.000 ψυχές που ζητούν δικαίωση. 

Kinesis: Δωρεάν γυμναστική και όχι μόνο για παιδιά 5 έως 12 ετών μέσω ΕΣΠΑ


Δελτίο τύπου Kinesis Kilkis
Δωρεάν γυμναστική και όχι μόνο για παιδιά 5 έως 12 ετών μέσω ΕΣΠΑ...
Εγγραφές καθημερινά στην γραμματεία του γυμναστήριο ή στο 2341020450
Από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00

Δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα Παρασκευή (26-05-2017) μέχρι και την Κυριακή

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 14/2017), από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Κιλκίς: Παρουσίαση βιβλίων της Αφροδίτης Παπαντωνίου και του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Δελτίο τύπου Δημόσιας Βιβλιοθήκης
Αποχαιρετίσαμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με την παρουσίαση δύο παιδικών βιβλίων. Την Παρασκευή 19/05/17 η Αφροδίτη Παπαντωνίου παρουσίασε το βιβλίο της «Μη μας συγκρίνεις». Η συγγραφέας τόνισε τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας του κάθε παιδιού, έπαιξε κουκλοθέατρο, έδωσε ρόλους στους μικρούς πρωταγωνιστές και χόρεψε μαζί τους.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας Ιεραπόστολος της αγάπης

Του Γιώργου Τσιμπούκα
Πρόσφατα παραβρέθηκα σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση ( 14-5-2017 ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Αναστασίου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας με τίτλο ''Εγρήγορση - χρέος των Ορθοδόξων''. 

Δήμος Παιονίας: Διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 29-5-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. και την Τρίτη 30-5-2017 ώρα 09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ. διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής (σκόνη για πλύσιμο ρούχων, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόκρεμα, σαμπουάν), βρεφικών τροφών (ρυζάλευρο, κρέμα δημητριακών, γάλα μακράς διάρκειας) και βρεφικών πανών στους πολίτες οι οποίοι έχουν εγκριθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Υποδομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ / FEAD).

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείο ή Φυλακή; (Φωτογραφίες)

Καταγγελία Ε.Ε. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων
23 Μαρτίου 2016 επισκέφτηκε τα πλυντήρια του Νοσοκομείου Κιλκίς ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει άμεσα 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση των πλυντηρίων. 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, η εορτή της Θείας Αναλήψεως, στο Μυριόφυτο Κιλκίς

Με εξαιρετική λαμπρότητα και κατάνυξη, γιορτάστηκε και φέτος η εορτή της Θείας Αναλήψεως, στην Ενορία του Μυριοφύτου. Μια Ενορία (30 χλμ.) από το Κιλκίς προς τις Μουριές, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρά το ασταθές του καιρού.

Ανακαινίζονται τα κλειστά γυμναστήρια Κιλκίς και Νέου Αγιονερίου

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς υπό το Δημήτρη Σισμανίδη δίνει προτεραιότητα στην υλοποίηση δύο σημαντικών υποδομών άθλησης στο Δήμο Κιλκίς. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη αυτή την εβδομάδα, σύμβαση μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη και του αναδόχου Αλέξανδρου Μάντζαρη για έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των κλειστών γυμναστηρίων Κιλκίς και Νέου Αγιονερίου, συνολικού προϋπολογισμού 540.000ευρώ.

Φεστιβάλ πιάνου στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού εγκαινιάζουν φέτος μια μουσική συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και διοργανώνουν το πρώτο φεστιβάλ πιάνου στην πόλη του Κιλκίς.

Δήμος Κιλκίς: Νέα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ως Εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουν διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους που έχουν περιληφθεί στις πρόνοιες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Τ.Ε.Β.Α.) τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την Τρίτη 30 Μαϊου από τις 9:00 έως τις 15:00 στο χώρο του πρώην δημόσιου ΚΤΕΟ Κιλκίς (1ο χιλ. Κιλκίς – Μεταλλικού).

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Λίγα χρήματα, πολύ χρώμα, κι όλα αλλάζουν - Rainbow Village στην Ινδονησία

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Μέχρι πριν λίγο καιρό το Kampung Pelangi ήταν ένα ασήμαντο και φτωχό χωριό στην Ινδονησία. Σχεδόν όλα τα οικήματα ήταν κακοφτιαγμένες παράγκες, παρά σπίτια για αξιοπρεπή διαβίωση. 

Κάλεσμα στους εθελοντές και τους φίλους της Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς συμμετέχει φέτος στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργανώνει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών με επικεφαλής την Εθνική Βιβλιοθήκη, με θέμα "Περιπέτειες από σημείο σε σημείο" και σας προσκαλεί να βοηθήσετε και να συμμετέχετε στις δράσεις μας!

Το υπέροχο "Μουσικό ταξίδι" των παιδιών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς (Video)


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, η χορωδία και η ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου παρουσίασε εκδήλωση με θέμα: «Μουσικό Ταξίδι».

Αναβάλλεται λόγω καιρού ο διαγωνισμός πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς


Δήμος Κιλκίς: Ο τέως Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαφειάδης ρωτά τον νυν Δήμαρχο Δημήτριο Σισμανίδη

Ρωτά ο Θεόδωρος Βαφειάδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κιλκίς,
τέως Αντιδήμαρχος Κρουσσών Δήμου Κιλκίς
"Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18.01.2017 ο κ. Δήμαρχος
Κιλκίς έφερε ως έκτακτο-κατεπείγον θέμα τη διενέργεια κατασταλτικού
ελέγχου στην Κ.Δ.Ε.Κ. προφανώς μη γνωρίζοντας τη νομοθεσία για να μη
θεωρήσουμε ότι το έκανε σκοπίμως για παραπλάνηση του Σώματος, αλλά με
προφανή στόχο, ούτως ή άλλως να επηρεάσει την έγκριση από το Δημοτικό
Συμβούλιο των ισολογισμών κλπ του 2013 και 2014 της Κ.Δ.Ε.Κ. που ήταν
τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης.